İyi Yaşa

terazi-burc-yorumlari

Terazi Burcu Özellikleri

meditasyon-yapmanin-faydalariGüler yüzlü, nazik ve her zaman pozitif… Terazi burcunu, yalnızca bu üç sıfatla tanımlasak herhalde yanılmış olmayız. Öyle ki literatürde “burçlar ailesinin dengeleyicisi” olarak tanımlanan Terazi burcu, çevresine yaymış olduğu güzel enerjiyle barış ve huzur için şüphesiz hepimize ilham kaynağı oluyor. Hadi, hazır Terazi ayına girmişken bu burcu daha yakından inceleyelim.  

Terazi ayı nedir?

Yazın bitmesi her ne kadar çoğumuz için üzücü olsa da Terazi burcu için müjdeleyici bir haberdir. Hava grubuna ait olan Terazi için, 22 Eylül-23 Ekim arası sonbahara geçiş dönemidir ve bu dönemde bazı konularda dikkatli olmaları gerekmektedir. Peki, neden?

Dengeler

Nedenini açıklamadan önce, dilersen Terazi burcunun genel karakteristik özelliklerinin üzerinden kısaca bir geçelim. İsminden de anlaşılacağı üzere Terazi burcu; genel anlamda insanlar, olgular veya durumlar arasında dengeyi ve adaleti sağlar. Hayatlarında daima bir denge arayışında olan ve bu dengeyi bulana kadar da vazgeçmeyen Terazi burçları için eşitlik duygusu, oldukça ön plandadır. Çevresine hoşgörülü olmayı ihmal etmedikleri gibi, aynı hoşgörü ve nezaketi karşılarındakilerden de beklerler. Çoğunlukla da bekledikleri hoşgörüyü bulurlar. Çünkü gayet sosyal bir burç olan Terazi burcu, adaletli olduğu kadar güzel enerjisi ve dost canlısı yaklaşımıyla da çevresinde hep takdirle karşılanır. 

Sürekli mi dengeler?

Peki bu Terazi burcunun hiç mi olumsuz özelliği yok? Aslında var. Olumsuz bir özellik olarak tanımlamak her ne kadar tartışmalı olsa da Terazi burçlarının sürekli denge ve adalet arayışı, bazı durumlarda hem kendisini hem de karşısındakini bunaltabilir, yorabilir veya içerisinden çıkılması zor durumlara sokabilir. İşte bu yüzden Terazi burçları, 22 Eylül-23 Ekim arasındaki döneme, yani kendi dönemlerine oldukça dikkat etmelidirler. 

Sevgili Terazi! Senin için oldukça önemli olan bu ayı, farkındalığını artıracak bir meditasyon dersiyle güçlendirmek istemez misin?  Sakin bir Kalp için Meditasyon dersi, iş ve kişisel ilişkilerinde daha net kararlar almana yardımcı olacaktır. 

Kararsız olma!

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, Terazi burçları için adalet ve denge kavramı her şeyden önce gelmektedir. Bundan dolayı bir Terazi, alacağı her kararda dengeleri gözetir ve buna göre uygulamaya geçer. Bu, her ne kadar olumlu bir özellik gibi gözükse de bazı zamanlar Terazi için içerisinden çıkılması zor durumlar doğurabilir. Bu yazıyı okuyan Terazi! Sana tavsiyemiz, özellikle hayatının senin için önemli olan bu bir aylık döneminde kararlarını kendinden daha emin olarak vermen yönünde olacaktır. En ufak senaryoda bile en ince ayrıntıya kadar düşünmek senin için olağan bir durum olsa da hayatının en önemli dönemlerinde sana vakit kaybettirecektir. 

Sabırsız hiç olma!

Duygu ve mantık ayrımında çoğunlukla mantığın tarafını seçen Teraziler, çevresinde gelişen veya gelişmekte olan durum ve olaylarda sabırsız hareketler gösterebilirler. Bir Terazi, eğer bir durum veya olay karşısında mantığına uygun bir karar vermişse çevresindekilerin de ivedilikle bu kararı kabul etmelerini ve anlamalarını bekleyebilirler. Bundan dolayıdır ki hızlıca aksiyon almak için çevresindekilerden de aynı kararlılığı, daha doğrusu sabırsızlığı isteyebilirler. Özellikle bu dönem için Terazi burçlarına tavsiyemiz, daha soğukkanlı ve sakin kalmaları yönünde olacaktır. Sevgili Terazi! Herhangi bir durum karşısında aldığın kararı büyük ihtimalle “hassas terazinde” ölçerek ve tüm dengeleri gözeterek almışsındır ancak yine de bu dönemde daha ağır ama bir o kadar da sağlam adımlar atmak senin için çok daha iyi olacaktır. Etrafındaki her olayı kontrol etmen imkansız. Bazen bütün bu karmaşadan kaçmak isteyebilirsin. Ruhunu dinleyip biraz sakinleşmek için Merve Purde ile Stresten Arınma Meditasyonu yapabilirsin.

Dikkat et!

Özellikle bu ay zarfında dikkatli olmaya özen göstermelisin. Vücudun, sağlığın, beslenmen, uykun…bunlar dikkat etmen konular. Bu ay, hayatında sağlıklı kararlar alıp uygulamaya geçmen için oldukça önemli. Dilersen bir çırpıda izleyebileceğin kısa tavsiyelerimize bir göz gezdirelim.

Sağlıklı bir uyku; bedenini, zihnini ve ruhunu dinlendirir. Bu sayede kendinden emin kararlar almana ve ilişkilerini güçlendirmene yardımcı olur. İrem Ortaç’tan Uyku Öncesi Yoga serisini izleyerek kaliteli bir uykunun püf noktalarını öğrenebilirsin. 

Beslenmene her zaman dikkat etmelisin. Alışılagelen tariflerden sıkıldıysan İyi Yaşa’nın mutfak serilerine muhakkak göz atmanı tavsiye ediyorum. 

Günde 10 dakika yoga yapmak, en azından başlamak için denemek, asla zaman kaybı olmayacaktır. Daha sakin ve sağlıklı bir ruh hali için İyi Yaşa’da bulunan günlük yoga serilerini takip etmeyi unutma!  

Bu ay, farklı şeyler denemeye ne dersin? İyi Yaşa Atölye’de günlük ihtiyaçlarını doğal yollarla çözebileceğin içerikler mevcut. 

Astrolojiye veya burç yorumlarına meraklı mısın? İyi Yaşa’da bu ve benzeri daha birçok içeriğimize istediğin yerde istediğin zaman ulaşmak için mobil uygulamamızı indirmeyi sakın unutma! Fitness’tan yogaya sağlıklı beslenmeden meditasyona kadar eğlenceli ve bir o kadar da bilgilendirici içeriklerimiz; App Store, Google Play ve Huawei App Gallery’de seni bekliyor.

App: www.bit.ly/iyiyasaapp

Web: https://www.iyiyasa.com/

Instagram: https://www.instagram.com/iyiyasa.app/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!