İyi Yaşa

yaza-daha-nasıl-fit-girebilirim

Yaza Nasıl Daha Fit Girebilirim?

yemek-tarifleriYaza formda girmenin birçok yolu var. Bahar yüzünü göstermişken senin de aklını yaza formda girmek için yapılacaklar kurcalıyorsa seni bu köşeye alalım. Bu konuda pek çok kişinin önerileri egzersiz, diyet veya detoks üzerinde toplanıyor. Ancak buradaki kilit nokta; hepsinin bir arada olması gerektiği. Bugün senin için hazırladığımız önerileri hayatına geçirerek işe başlayabilirsin. Haydi sen de yaza fit bir giriş yap!

Nasıl Beslenmeliyim?

Yaza fit girmek adına belki de dikkat etmen gereken en öncelikli şey, gerçekçi bir hedef ve gerçekçi bir beslenme listesi. Gerçekçi olmayan, fazla katı kurallar içeren bir beslenme listesine uymak üzere kendini zorlarsan yaza hazırlık konusunda daha baştan pes edebilirsin.kas oluşumu

Haftada en az üç gün; balık, deniz ürünleri, yumurta, tavuk göğsü ve yağsız kırmızı et gibi kaliteli proteinlerle beslenmelisin. Bu sırf yaza hazırlık için değil, hayatın boyunca sağlıklı ve dengeli bir beslenme için olması gereken bir dinamik. Dengeli proteinle beslenmek uzun süre tok kalmanı ve metabolizmanı hızlandırır. Tüm tabağı protein ile doldurmak da yanlış. Dengeli bir tabak için protein+sağlıklı karbonhidrat ikilisini uygulamalısın, bu gruba sebzeleri ve yeşillikleri de dahil edebilirsin. Dengeli beslenmek ve lezzetli tariflere kolayca ulaşmak İyi Yaşa Mutfak içeriklerine göz atabilirsin. 

Yaza formda girmek için diyet yaparken dikkate alman gereken konulardan biri de tuz konusu. Fazla tuz tüketimiyle dokularda ödem oluşur, bu da vücudunda şişkinlik hissi yaratabilir. Yemeklerini hazırlarken ölçülü biçimde tuz kullanmalısın. Ancak bu tuzdan tamamen uzak durman gerektiği anlamına gelmez. Sağlıklı bir beslenme düzeni için vücudunun ihtiyaç duyduğu tuz limitini almaya da özen göstermelisin. Eğer yemeklerini daha fazla lezzetlendirmek istiyorsan baharatların gücünü hatırlatalım.

Kahve içmek her ne kadar metabolizmayı hızlandıran bir eylem gibi görünse de sınırından fazla tüketmek, yaza hazırlık diyeti yolculuğunu olumsuz etkileyebilir. Kahveyi günde maksimum iki fincanla sınırlamak faydalı olacaktır. 

Yaza Fit Girmek için En Etkili Egzersizler Hangileri?

Elbette ki beslenmeye dikkat edildiği kadar günlük fiziksel aktivitelere de özen göstermekte yarar var. Çok yoğun bir hayatın varsa günde bir ya da iki kez 45 dk yürüyüşe çıkmak, yaza fit girmek için yapabileceğin basit ama etkili egzersizler arasında. Bunun yanı sıra evde de spor yapabilirsin. Ne kadar sık ve yoğun egzersiz yaparsan harcayacağın enerji de o kadar fazla olur. Beslenme düzenin ile egzersizlerini birleştirerek daha etkili sonuçlar alabilirsin. Aldığın kalorinin verdiğin kaloriden daha düşük olmasıyla yağ yakımı başlar. İşte tam da bu yüzden egzersiz senin için çok etkili bir yöntem.

duzenli-spor-yapmanin-faydalariYaza hazırlık spor ile çok daha kolay. “Ama benim spor salonuna gitmeye vaktim yok” diyorsan evde yapabileceğin çeşitli egzersizler olduğunu hatırlatalım. İyi Yaşa uygulaması ile yüzlerce fitness ve yoga içeriklerine dilediğin yerden ulaşabilir, dilediğin zaman harekete geçebilirsin. Burada işin püf noktası, kendi vücudunu tanıman ve kendini zorlamaman. Bu hap bilgiyi de verdikten sonra yaza hazırlık için yapacağın egzersizlerden bahsetmenin sırası geldi. 

Yaza fit girmek için egzersizin yeri çok önemli ancak egzersizle birlikte hayatına hareket katmak da son derece faydalı. Gün içinde bu konuda oluşan fırsatları görmekle işe başlayabilirsin. Örneğin her gün işe giderken asansörü veya yürüyen merdiveni değil de merdivenleri kullanabilirsin. Evine yakın olan kahve dükkanından sipariş vermek yerine bu süreyi yürüyüş için kullanabilirsin. Bu hayat düzenine günlük bir saat egzersizi eklediğinde muhteşem sonuçlar alabilirsin. İşte bazı egzersiz önerileri;

Düzenli ve istikrarlı egzersiz yapmanın öneminden bahsettik. Çiğdem Çakır ile 21 Günde Yaz Vücudu Serisi sayesinde 3 haftada daha güçlü ve fit bir bedene ulaşman mümkün. Bu seride, vücudunun her bölgesini çalıştıracağın kuvvet ve kardiyo dersleri yer alıyor. Programı dikkatli ve düzenli bir şekilde uyguladığın taktirde en kısa sürede sonuçlarını göreceğine eminim.

Yaza sıkılaşmış bir vücutla girmek için en etkili egzersizlerden biri de pilates. Düzenli pilates yaptığında tüm kasların esner ve sıkılaşma gerçekleşir. Gözde Yavuzyılmaz ve Burcu Tunçok’un hazırladığı Pilates Serisi derslerine buradan ulaşabilirsin. Bunu bir de beslenme ile destekle ve sonucu gör!

Çok yoğun bir hayatın mı var? Sana günün stresini attıracak ve eğlenmeni sağlayacak bir önerimiz var. Üstelik bu kilo vermeni de sağlıyor. Dans! Gün içinde düzenli olarak dans ederek fiziksel ve zihinsel sağlığını koruyabilir ve yaza fit girebilirsin. Eğlenceli ve dinamik bir Kardiyo Hiphop dersine ulaşmak için hemen tıkla!

Bahar gelmişken en eğlenceli aktivitelerden biri bisiklet sürmek. Aynı zamanda çok da etkili bir egzersiz türü. İş sonrası akşam esintisinde bisiklet sürdüğünde hem günün stresini geride bırakabilir hem de tüm kaslarını çalıştırabilirsin.

fitness

Detoks Yapmak Ne Kadar Etkili?

Fit ve sağlıklı bir vücut için olmazsa olmazımız; su tüketimi. Sen de biliyorsun ki su tüketimi vücutta detoks etkisi de yaratıyor. Günde yaklaşık 2,5 litre su tüketmeyi bir alışkanlık haline getirebilirsin. Su içmeyi unutuyorsan telefonuna bir hatırlatıcı kurabilir veya kendine özel bir matara edinebilirsin. Bu şekilde su içmeyi daha keyifli hale getirebilirsin. Yeterince su tüketimi ile vücut su tutmaz, toksinler atılır, tokluk ve doygunluk hissi maksimum olur. Aynı zamanda yeterli miktarda su içilmesi hızla yağ yakımına da yardımcı olur. 

Çoğunlukla yaza hazırlık, detoks ile birlikte anılıyor. Vücutta su toplanmasını önlemek de bir detoks yöntemi. Vücudunda gerekenden fazla su toplanmasını önlemek üzere soğan, maydanoz, biber, marul ve roka gibi sebzeleri ve yeşillikleri kullanarak salatalar hazırlayabilirsin. Dilersen İyi Yaşa Mutfak’ta senin için hazırlanmış “elmalı semizotu salatası” tarifine bakabilirsin. Bunlar detoks ve zararlı toksinlerden arınma için son derece etkili olacaktır. Ancak buradaki kilit nokta; yalnızca bu besinler üzerine bir beslenme çatısı kurmamak. Yalnızca detoks yapma amaçlı beslenmek sanılanın aksine yağ yakımına yardımcı olmaz. Dengeli bir beslenme stilinin üzerine detoksu takviye olarak kullanabilirsin. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!