İyi Yaşa

hiitworkout

H.I.I.T. Workout Nedir?

fitness-dersleri“HIIT Workout” nedir? Ne işe yarar?

Düzenli spor ve egzersiz yapmayı bir yaşam biçimi haline getirmiş olan sporcular, alışılmış metotlarının aksine alternatif antrenman metotlarını araştırmakta. Bu yazımızda, son dönemde oldukça popüler bir antrenman metodu haline gelen “High Intensity Interval Training” metodunu inceleyeceğiz.

Kısaca “HIIT Workout”

HIIT Workout” olarak spor ve egzersiz literatürüne giren; dilimize “yüksek yoğunlukta aralıklı antrenman” olarak çevirebileceğimiz program çeşidi, son günlerde sporcular arasında oldukça popüler bir antrenman metodu haline gelmeye başladı. Peki “HIIT Workout” tam olarak nedir? Uygulanmalı mıdır veya bünyene uygun mudur? Bu ve benzeri sorularının cevaplarını yazımızda incelemeye çalışacağız.

“Spor yapmayı çok istiyorum ancak bir türlü vakit bulamıyorum.” diye hayıflananlardan mısın? Aslında “HIIT Workout” metodu, bir nevi senin gibi zaman problemi yaşayanlar için geliştirilmiş bir egzersiz programı. Başta oldukça kolay gibi görünen bu antrenman programında temel amaç, kısa sürede olabildiğince yüksek oranda kalori yakmak. Peki nasıl?

Öncelikle belirtmek gerekir ki “HIIT Workout” programı, güçlü bir irade ve katı bir disiplin anlayışına ihtiyaç duymaktadır. Bunun nedeni, klasik diyebileceğimiz alışılagelen spor egzersizlerinde sonuca daha uzun vadede ulaşabiliyorken bu antrenmanın amacı, olabildiğince yoğun ve sürekli egzersizlerle sonuca daha kısa sürede ulaşmaktır.

Öyle ki bir “HIIT” programında, 10 saniye ila 8 dakika aralıklarla yapılan egzersizlerde kalp atış hızının yaklaşık %80-90 civarlarına çıktığı çeşitli hareketler yaparsın. Bu kadar kısa sürede kalp atış hızının %80’e yakın bir orana çıkması kulağa garip gelebilir ancak uygulanan hareketler, kısa sürede oldukça yoğun enerji harcamanı gerektirecek hareketlerdir. 

Kısa sürede yoğun enerji harcamak demek aslında kısa sürede yağ yakmak ve dolayısıyla daha sıkı bir görünüme hızlı bir şekilde kavuşmak demek. Peki bunu sağlıklı ve bünyeni de yıpratmayacak şekilde nasıl gerçekleştirebilirsin? Çiğdem Çakır ile yarım saatte orta seviye bir “HIIT Workout” programına buradan göz atabilirsin.cardio-fitness

Programın bir diğer çeşidi olan “iple HIIT Workout”, klasik metotlardan ziyade alternatif yağ yakma metotlarını denemeyi sevenler için farklı ve pratik bir antrenman programı sunuyor. Öyle ki “HIIT Workout” egzersizini ip ekipmanıyla gerçekleştirmek hem mental hem de fiziksel sağlığın açısından sana oldukça katkı sağlıyor. Hemen şimdi buradan Sena Yıldız’ın atlama ipi ekipmanı vasıtasıyla hazırlamış olduğu “Reebok Training” serisini izleyebilirsin.

Denemeye hazır mısın?

Özetlemek gerekirse günde yalnızca 10 dakikanı ayırıp sağlıklı ve hızlı bir şekilde yağ yakmak, forma girmek, mental ve fiziksel olarak dinç kalmak için “HIIT Workout” programını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin.

Daha ayrıntılı bilgi almak ve bu antrenman programının diğer videolarına göz atmak için ‘Sadece HIIT‘ özel serisini inceleyebilirsin. 

Güzelmiş ama klasikten şaşmayalım!

“İzlerken yoruldum. Ben en iyisi hiç klasik programlardan şaşmayayım.” diyorsan telaşlanma! 😊 İyi Yaşa’da göz atabileceğin onlarca ve hatta yüzlerce farklı program çeşidi var. Metabolik Kondisyon Antrenmanları, Dumbell ile Güçlenme Serileri, Zıplamadan Kardiyo gibi antrenmanları alanında uzman eğitmenlerimizin hazırladığı içeriklere hemen ulaşabilirsin.

iyi yaşa. app 

Bu ve benzeri daha birçok içeriğimize istediğin yerde istediğin zaman ulaşmak için mobil uygulamamızı indirmeyi sakın unutma! Fitness’tan yogaya sağlıklı beslenmeden meditasyona kadar eğlenceli ve bir o kadar da bilgilendirici içeriklerimiz; App Store, Google Play ve Huawei App Gallery’de seni bekliyor. İndirmek için: www.bit.ly/iyiyasaapp

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!