İyi Yaşa

Evde Wellness Etkisi için 5 Öneri

“Gün içinde en sık vakit geçirdiğin yer neresi?” diye sorsam, muhtemelen cevabın evin, iş yerin veya okulun olurdu. Bulunduğun toplu alanlar için değişiklik yapmak kolay olmasa da evinde yapacağın birtakım değişiklikler ile kendini çok daha iyi hissetmen mümkün! Burada yapacağın birkaç ufak dokunuş ile bu iyilik halini maksimize edebilirsin. Senin için derlediğim ve oldukça pratik olan bu 4 yöntem sayesinde evinde kendini çok daha mutlu, enerjik ve zinde hissedeceksin. Öyleyse evde wellness etkisi yaratmanızı sağlayacak bu öneriler için bir an önce yazının detaylarına geçelim!

1- Bitki yetiştirbitki

Bitkilerle zaman geçirmenin birçok olumlu etkisi bulunur. Bahçeli bir evde oturuyorsan dahi evinde bakabileceğin birkaç bitki sadece evinin havasını değiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda sana da iyi gelecek. Üstelik bitki bakmak, dikkat etmen gereken noktaları bildiğinde oldukça kolay ve keyifli bir hal alır. Ayrıca, hayvan bakmaya göre çok daha az zahmetlidir ve bir canlının büyümesine tanık olduğunuzdan sizi iyi hissettirecek duyguları tetikler. Buna ek olarak yapılan bir araştırmaya göre, evde bitki beslemenin stres seviyesini düşürücü etkilere sahip olduğu da saptanmıştır.* 

2- Evi havalandırdığından emin ol

Her sabah mümkünse uyanır uyanmaz tüm evi havalandır. Evet, bu kulağa tam bir klişe gibi gelebilir ancak, pencereyi 10 dakika dahi açık bırakman evin havasını değiştirir. Üstelik bu sadece evdeki oksijen miktarının artması veya bakterin çoğalmasını önlemek için değil; aynı zamanda mental sağlığın için de oldukça önemli. Bu konuda yapılan birçok araştırma, eve giren temiz hava ve güneş ışığının kişinin ruh durumu üzerindeki olumlu etkiler yarattığını kanıtlar nitelikte. Bu nedenle iyi bir ruh hali için, hava soğuk dahi olsa özellikle de bulunduğun odaları havalandırmalısın. Eğer soğuk veya dışarıdaki kirli havanın evin içerisine gireceği konusunda endişelerin varsa, evin havasını değiştirecek hava temizleme cihazlarına göz atabilirsin. Burada önemli olan nokta evdeki düşük oksijen miktarına sahip havanın değişmesi gerektiği. Bu nedenle çözümün ne olursa olsun hem mental hem de fiziksel sağlığın için evdeki havanın yenilendiğinden emin olmalısın.

3- Kendine özel bir bakım köşesi oluştur

evde wellnessKendinle ilgilenmek, mental sağlığın açısından oldukça önemli bir yere sahip. Bu özellikle de öz güven ve öz şefkat gibi alanlarını besler. Ancak bunun için illa bir cilt bakımına veya masaja gitmene gerek yok. Evde kendi kendine uygulayabileceğin yöntemlerle de bakım rutinini oluşturabilirsin. 

Cildine iyi gelen bir nemlendirici, maske, serum ve tonik… Hem cildini besleyecek hem de mental olarak iyi hissetmeni sağlayacak şeyler işte bu kadar basit! Tabi istersen yüzünü sıkılaştırmak için gua sha taşını, sana uygun olan serumları veya sevdiğin kokulardan oluşan vücut kremlerini de bu rutine ekleyebilirsin. Yatak odanda veya banyonda bu ürünler için özel bir köşe oluşturmak da bu süreci daha keyifli ve motive edici bir hale getirecek. 

Üstelik, İyi Yaşa’da bulunan Botoks Etkili Masaj videosu ile kendini daha fazla şımartabilirsin 🙂

4- Kendini iyi hissedeceğin alanlar oluştur

Eğer tek başına yaşamıyorsan, ev ortak bir alan ve çoğu zaman bireysel zevkler ile tasarlanmıyor. Yine de evin bazı bölgelerini zevkine göre kişiselleştirebilirsin. Muhteşem kokulu mumlar, şık buhurdanlıklar veya duvarlara asacağınız tablolar… Tüm bunlar kendinizi iyi hissettirecek olan bu atmosferi yaratmanız için oldukça etkili birkaç ufak dokunuş.

Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak bu atmosferi oluşturduktan sonra sıra, bu alanda neler yapabileceğinize geliyor. Yoga, meditasyon veya kitap okumak… Yapmaktan zevk aldığın o şey her ne ise bunlar için hazırladığın bu dekoratif alanı kullanabilirsin. Bu alanın sana özel olması da kendini çok daha iyi hissettirecek. Üstelik burada, İyi Yaşa’da bulunan yoga ve farkındalık videolarından da yararlanabilirsin.

Tavsiyem: Kendini muhteşem hissedeceğin bu alanda dilersen uçucu yağların mucizevi etkisinden de faydalanabilirsin. Uçucu yağlar, türüne de bağlı olarak, oldukça fonksiyoneldirler. Örneğin, lavanta uçucu yağı rahatlamanı sağlayarak uykuya geçişini kolaylaştırırken; nane yağı da daha canlı ve enerjik hissetmeni sağlar. 

5- Yeni tarifler dene

evde wellness

Eğer çalışıyorsanız ve eve yorgun geliyorsanız evet, yemek yapmak kimi zaman eziyet gibi gelebilir. Ancak yapılan birçok araştırma, yemek yapmanın konsantrasyonu artırdığını, stresi azalttığını ve olumsuz duygulardan uzaklaşmayı sağladığını gösteriyor. Üstelik psikolojide de “yemek terapisi” adında bir tedavi yöntemi olarak kullanılmakta. 

Yemek yapmanın sağladığı bu faydaları, yeni tatlar deneyerek daha da keyifli bir hale getirebilirsin. Bunun için İyi Yaşa Mutfak’a göz atabilirsin. Burada keşfedeceğin tarifler hem alışılmışın dışında hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı! Dilersen bu eğlenceli yemek serüvenine Green Taco ile başlayabilirsin 🙂

 

yemek-tarifleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!