İyi Yaşa

yeni ay

Yeni Ay Nedir? Yeni Ay Etkileri Nelerdir?

Her ay gerçekleşen ve birçok kişinin çeşitli ritüeller yaparak geçirdiği Yeni Ay, aslında Ay’ın Dünya ve Güneş arasında kaldığı bir andır. Ancak bu durum, kimileri için astronomik bir olaydan çok daha fazlası! 

meditasyon-faydalari

Her ay farklı bir burçta Yeni Ay gerçekleşir. Bu dönemlerin genel olarak taşıdığı bir anlam olsa dahi Yeni Ay’ın gerçekleştiği burç, bu etkileri hangi alanlarda yaşayacağını belirler. Kimilerinin ritüeller yaparak geçirdiği ve bir şeylerin başlangıcı olacağına inandığı bu dönem hakkında daha fazla bilgi edinmek istersen yazının detaylarına geçelim!

Öneri: Astrolojide her bir faza ayrı bir anlam yüklenir. Yine de yoğun bir enerjinin açığa çıktığı ve etkilerinin en fazla gözlemlendiğinin düşünüldüğü dönemler genellikle Yeni Ay ve Dolunay olur. Yeni Ay yazımdan sonra dilersen tamamlanma ve şifalanma enerjisi taşıyan dönem hakkında bilgi sahibi olmak için Dolunay Nedir? Dolunay Etkileri Nelerdir? yazıma da bir göz atabilirsin.

Yeni Ay nedir?

yeni-ay-nedirHer ay Yeni Ay ve Dolunay gerçekleşir. Bu iki olay kendi içlerinde bir anlam taşırken aynı zamanda enerjisel olarak da insanları etkilediği düşünülür. Yeni Ay; başlangıçları ve yenilikleri temsil eder. Çoğunlukla yeni kararlara gebe bir dönem olduğu söylenir. Bu yönüyle sağlıklı yaşama, spora ya da uzun zamandır isteyip de cesaret edemediğin veya zaman bulamadığın o işe girişmen için en uygun zaman olarak görülür. Ayrıca; hedefler, ve niyetler belirlemek için de oldukça uygun bir süreçtir. Üstelik bu dönemde alınan kararlar, somut adımlarla da desteklendiğinde işlerin çok daha kolaylıkla gerçekleşmesine vesile olacağı da söylenir.

Daha önce Yeni Ay’ın sahip olduğu yenilik enerjisinden bahsetmiştim. Ancak bu konuda altını çizmem gereken bir detay daha var. Eğer sen de Yeni Ay’ın gerçekleşeceği tarihleri takip ediyorsan veya edeceksen, Yeni Ay’ın hangi burçta gerçekleşeceğini de göz önünde bulundurman gerekir. Bunu bilmen, özellikle de yaşayacağın etkileri öngörmen ve süreci daha verimli bir şekilde yönetebilmen açısından faydalı olacaktır. Çünkü Yeni Ay oluştuğu burcun özelliklerini taşır. Örneğin Kova burcunda gerçekleşen bir Yeni Ay, yine bu burcun temalarını karşımıza getirir. Kendi burcumuz için baktığımızda bu durum, Yeni Ay’ın kaçıncı evimizde gerçekleştiği ile yakından ilgilidir. Her ev, farklı temaları barındırır. Örneğin, 4. evde gerçekleşen bir Yeni Ay ev ve aile konularını ön plana çıkarabilirken; 10. evde gerçekleştiğinde bu etkileri daha çok kariyer alanında yaşayacağınız anlamına gelir. Tam da bu nedenlerle Yeni Ay’ın hangi burçta gerçekleştiğini bilmen, yaşayacağın bu süreci avantaja çevirmeni sağlayacak. 

Yeni Ay Ritüeli

yeni-ayYeni Ay’ın gerçekleşeceği gün, bu etkiyi daha da verimli kullanabilmek adına birtakım ritüeller yapabilirsin. Bunun için ihtiyacın olan tek şey sensin. Tabii dilersen güzel bir atmosfer yaratabilmek adına mumlar, kristaller ve tütsülerle daha loş bir ortam yaratabilirsin. Açacağın güzel bir müzik veya mantrayla da bunu destekleyebilirsin. Son olarak, ritüele başlamadan önce güzel bir meditasyon yaparak konsantrasyonunu artırabilir ve daha spiritüel bir alana kolayca geçiş yapabilirsin. Bunun için İyi Yaşa’daki meditasyonlara göz atabilirsin. Sana bu konuda Merve Purde ile Dans Meditasyonu serisini tavsiye edebilirim.

Şimdi ortam ve sen hazırsan ritüelin detaylarına geçelim!

Öncelikle Yeni Ay için uygulayabileceğin birçok ritüel bulunduğunu söyleyebilirim. Ancak şimdi anlatacağım yöntem ile işin özünde yatan şeyi seninle paylaşacağım. 

Yeni Ay’ın hedefler, hayaller ve niyetler belirlemek için en uygun zamanlardan biri olduğundan bahsetmiştim. Peki ya senin sahip olmayı istediğin o şey ne? Yeni bir iş, güzel bir araba, mükemmel arkadaşlıklar veya hayalindeki sevgili mi? “Çok yüksek meblağda bir şey istedim asla olmaz!”, “hayır, bu hiç gerçekçi değil!” gibi söylemlerle kendini kısıtlama. Burada önemli olan şey gerçekten istemek ve gerçekleşeceğine inanmak. Kaldı ki bunun herhangi bir sınırlaması da yok. İstediğin tüm bu şeyleri sesli veya yazılı olarak detaylıca betimleyebilirsin. Ancak, her şeyi ayrıntılı bir şekilde düşünmen ve sürece inanman gerektiğini unutmamalısın. Dilersen iyi yaşamayı, sağlıklı olmayı, fit bir görünümü de gözünde canlandırabilirsin. Bu noktada seni destekleyen Yeni Ay’ın enerjisine ek, somut olarak atılacak adımlar bu süreçte seni hem mental hem de fiziksel anlamda iyi hissettirecek. 

Bahsettiğim bu yöntem ile hedeflerine doğru güzel bir başlangıç yapabilirsin. Ancak bunun herhangi bir dini temelinin olmadığını da belirtmek istiyorum. Bu ritüeller kimileri için anlamsız gelebilir. Yine de gökyüzünde yenilikleri destekleyen bu enerjilerin, hayallerinize doğru bir adım atmanıza vesile olması kulağa pek de kötü gelmeyecektir.  Tüm bunlara ek olarak, sana verebileceğim son tavsiye ise; bu süreçte nefes egzersizleri yaparak enerjini dengelemek olacaktır. Zuhal Özyurt ile temel nefes serisini Yeni Ay döneminde denemeni tavsiye ederim. Çünkü sana iyi gelecek…

2022 Yeni Ay Takvimi

Yeni Ay Tarihi Yeni Ay Saati Gerçekleştiği Burç
30 Mayıs 2022 14:30 İkizler
29 Haziran 2022 05:52 Yengeç
28 Temmuz 2022 20:54 Aslan
27 Ağustos 2022 11:17 Başak
26 Eylül 2022 00:54 Terazi
25 Ekim 2022 13:48 Akrep
24 Kasım 2022 01:57 Yay
23 Aralık 2022 13:16 Oğlak

meditasyon-yapmanin-faydalari

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!