İyi Yaşa

yoga

Yüz Yogası Ne İşe Yarar?

Yüz yogası ciltteki kırışıklıkları, sarkmaları ve ince çizgileri önleyen bir yöntem olmasıyla son zamanlarda trendlere oturmuş durumda. Bu noktada sen de yüz yogası ne işe yarar diye merak ediyor olabilirsin. 

Peki gündemden düşmeyen ve üzerine bu kadar konuşulan yüz yogası nedir? Yüz yogası, yüz kaslarını tetikleyen masaj ve egzersiz yapma yöntemidir. Bu yöntemin amaçlarından biri yüz kaslarını gevşetmek olsa da çoğunlukla botoks etkisi yaratmak, kırışıklıkları önlemek, kan dolaşımını hızlandırmak, çene ve baş ağrılarını rahatlatmak, yaşlanmanın veya kilo alıp vermenin beraberinde getirdiği sarkmaları önlemek ve yüzü gençleştirmek için de tercih ediliyor. Düzenli uygulamayla birlikte gözle görülür sonuçlar da veren yüz yogası biraz da sabır işi.

Yüz Yogası Neden Yapılır?

Özellikle son yıllarda estetik operasyonların da yaygınlaşmasıyla birlikte toplumda güzellik algısı tamamen değişti, değişmeye de devam ediyor. Bu konuda hiç değişmeyen bir şey varsa o da sıkı ve genç bir cildin güzel göründüğüdür. Bu sebepten dolayı estetik ameliyatlar, botoks ve dolgu gibi müdahaleler sıklıkla tercih ediliyor. Fakat cildin hem güzelliğini hem de gençliğini korumak için tek çözüm estetik müdahaleler değil. Onun yerine yüz yogası yapmayı tercih ederek yüzünün değişimine şahitlik edebilirsin. 

Estetik müdahaleler gibi hızlı süreçler varken yüz yogası neden yapılır diye merak ediyorsan aslında cevabı oldukça basit. Öncelikle estetikte olduğu gibi acılı ve ağrılı bir süreç yaşamayacak, beklenmedik yan etkilerle ve doktor kontrolleriyle uğraşmayacaksın. Bunların yanı sıra sonucundan memnun kalıp kalmayacağını bilmediğin bir iş için yüklü paralar da harcamamış olacaksın. Tamamen doğal bir yöntem olması ve masrafsız olması sebebiyle de yüz yogası sıklıkla tercih ediliyor.

İyi Yaşa’da yer alan birbirinden farklı yüz yogası dersleri tam da bunun için tasarlandı. Gıdı ve çene odaklı, göz çevresi odaklı, botoks etkili alın odaklı gibi bir çok farklı ders ile ışıl ışıl bir cilde sahip olurken, diş sıkma ve baş ağrısı problemleri için de oluşturulmuş egzersizlerden yararlanabilirsin. yuz-yoga

Yüz Yogası Faydaları

Düzenli ve doğru bir şekilde uyguladığında cildini kesinlikle daha sağlıklı bir hale getirecek olan yüz yogası faydaları saymakla bitmez. Zaman içinde ciltte oluşan kırışıklık, ince çizgiler ve sarkmalar gibi yaşlılık belirtilerini minimuma indirmekle birlikte, yaşlanma sürecini de önemli ölçüde yavaşlatır. Bu da demek oluyor ki cildinin gençliğini uzun yıllar boyu koruyabilirsin.

Yüze masaj yapma yöntemiyle yapıldığı için kan dolaşımını hızlandıran yüz yogası yüzündeki şişliği ve ödemi büyük ölçüde azaltır. Yüz masajı, çeşitli bölgelerde farklı etkiler yaratır. Örneğin çene bölgesine uygulandığında çene hattının daha belirgin ve şekilli görünmesini sağlarken alın ve göz çevresine uygulandığında daha sıkı bir görünüm sunar. Eğer gıdı probleminden muzdaripsen bu teknik gıdı oluşumunu da mümkün olduğunca azaltır. Tüm bunların yanı sıra ciltte lifting etkisi yaratarak daha sağlıklı ve sıkı bir görünüm sağlar. Kısaca özetlemek gerekirse bu yöntem, yüzünü doğal ve masrafsız bir şekilde mümkün olduğunca en iyi ve en sağlıklı haline getirir. Bu süreçte yüz masajının belki de en önemli faydası da ciltteki kolajen üretimini tetiklemesidir. Kolajen üretimi arttıkça ciltteki yaşlanma etkileri yavaşlayacağı için yine yaşlanma izlerini önemli ölçüde azaltacaktır. Dilersen Kolajen Hakkında Bilmen Gereken her şeyi bu yazımda okuyabilirsin!

İstikrarlı bir şekilde yaptığın sürece yüz yogası değişimi beraberinde getirerek seni şaşırtmayı başaracak. Fakat yüzünü her gün gördüğün için yüz yogasıyla gelen değişimi tek seferde fark edemeyebilirsin. Bu yüzden dilersen yüz yogası macerasına girişmeden önce ve süreç esnasında yüzünü çeşitli açılardan fotoğrafını çekebilirsin. Bu sayede yüz yogası öncesi sonrası görüntülerini elde edip rahatça kıyaslama yapabilir ve yüzünde değişim gösteren bölgeleri daha net bir şekilde fark edebilirsin. Bunu fark etmek sana motivasyon sağlamakla birlikte, devamlılık göstermene de ön ayak olacaktır.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüz yogasına başlamadan önce en önemli şey ellerinin ve cildinin temiz olması. Düşünüldüğünün aksine yüz yogası yaparken krem ya da çeşitli serumlara ihtiyacın yok. Serum ve krem gibi ürünler yerine cildinle uyumlu bir şekilde çalışan ve cildine iyi gelen soğuk sıkım bir yağ kullanabilirsin. Fakat cildin çok kuruysa hafif bir şekilde cildini nemlendirmen senin için daha iyi olacaktır. Yüz yogası esnasında karşında ayna olması oldukça önemlidir. Bu sayede hareketleri doğru noktalara doğru şekilde yapıp yapmadığını gözlemleyebilirsin.

yoga-gua-shaYüz yogası yaparken bir alete ihtiyacın yok, kendi ellerini kullanarak çok rahat yüz masajını tamamlayabilirsin. Eğer bir Face Roller ya da Gua Sha sahibiysen de bu aletleri nasıl kullanacağını videolarımızdan izleyebilirsin.

Yüz yogası nasıl yapılır sorusunun cevabı ise oldukça değişken. Yüzünün ve cildinin ihtiyaçları doğrultusunda çalışıyor olmak oldukça kritik bir nokta. Örneğin yanaklarında sarkma varsa bunun için özel hareketler uygulayarak bu problemi engelleyebilirsin. Eğer böyle bir sorunun yoksa da yine yanak için yapacağın bu hareketler sarkmaların önüne geçecektir. Çene hattını belirginleştirmek ve gıdı görünümünü azaltmak istiyorsan yine buna yönelik egzersizler uygulamalısın. Sonuç olarak en etkili yüz yogası senin cildine kulak vererek, problemli olduğunu düşündüğün noktaları gözlemleyerek bilinçli ve tabii ki istikrarlı bir şekilde uyguladığın yüz yogasıdır.

Yüz yogası hareketleri okuyarak öğrenmek biraz problemli olabilir. Yanlış anlamalar ya da yanlış yönlendirmeler sonucu doğru bir hareket yaptığını sanırken aslında cildine iyi gelmeyen bir egzersiz yapıyor, yüz kaslarını ve cildini boş yere yoruyor olabilirsin. Bu sebepten dolayı yüz yogasını izleyerek öğrenmen cildinin sağlığı için hem de hareketlerin tekniğini doğru şekilde öğrenebilmen için çok daha faydalı olacaktır.

Eğer yüz yogası yapmak istiyor ama nereden başlayacağını bilmiyorsan, Nihan Büyükaksu’nun hazırladığı videolara göz atabilirsin. Kendine bir rutin oluşturmak istersen 14 Günlük Yüz Egzersizi Serisine bugün başlayabilir, sabah uyandığında veya uyumadan önce cilt bakımına ekleyebilirsin.

yuz-yoga

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!