İyi Yaşa

Yeni Trend: Yüz Yogası Nedir?

yuz-yogasi-nedirYüzündeki kırışıklıkları, çizgileri veya sarkmaları önlemenin tek yolu estetik değil! Bu pahalı ve suni uygulamaların aksine sen de düzenli olarak uygulayacağın birkaç basit yöntem ile görünümünü daha da iyileştirebilirsin. Peki ya nasıl mı? Dilersen yazımın detaylarına geçelim.

Yüz yogası, son zamanların revaçta konularından biri. Tabii konu “gençleşme” olunca bir de ücretsiz bir seçenek olunca bu konunun neden bu kadar popülerleştiğini daha net anlayabiliyoruz. 

Yüz yogası gerçekten gençleştirir mi?

Yüz yogası yaparken uygulayacağın hareketler derinin en alt katmanında bulunan kasları harekete geçirir. Bu, suni işlemlerin dahi müdahale edemediği bir alandır. Bu nedenle çok önemlidir. Düzenli olarak uygulandığını doğal yollarla esneklik ve sıkılaşma sağlar. Bu yönüyle yüz yogasının gençleştirici bir etkisi olduğunu söylersem yanlış olmaz. Ancak burada hedef hiçbir zaman 50 yaşındaki birinin 25 yaşındaki biriyle aynı cilde sahip olması değil. Yüz yogasındaki asıl amaç, o 50 yaşındaki kişinin cildinin de olabildiğince canlı ve aydınlık bir görünümüne sahip olması. Yani kendinin en iyi en dinamik haline ulaşmasıdır. 

Dilersen, Nihan Büyükaksu’nun Gençleştirici Yüz Yogası videosu ile yüz yogasına başlayabilirsin. Düzenli olarak uyguladığın takdirde birçok etkisini göreceğin bu egzersiz sana hem kendini daha iyi hissettirecek hem de daha parlak ve sıkı bir cilt görünümüne kavuşturacak. 

Yüz yogasının faydaları nelerdir?

Daha sağlıklı bir cilt görünümü için birebir olan yüz yogası hem kolay hem de etkili bir yöntem. Özellikle düzenli olarak uyguladığınızda net olarak görebileceğiniz etkileri şu şekilde sıralayabilirim:

  • Yüz yogası hem ruhen hem bedenen hem de zihnen etkilerini görebileceğin bir uygulamadır.
  • Ciltte oluşacak yaşlılık belirtilerini geciktirir. 
  • Daha aydınlık bir cilt görünümünü destekler.
  • Kan dolaşımını hızlandırır. Böylece yüzde oluşan ödemi azaltarak şişliği yatıştırır.  
  • Şekilli bir çene hattına sahip olmanı sağlar. 
  • Gıdı oluşumunu minimize eder. 
  • Ciltte lifting etkisi yaratır. Yani daha sıkı bir görünüm vaad eder. 
  • Cilde elastikiyet sağlayan kolajenin üretimini tetikler. 
  • Yüz yogasının faydaları sadece fiziksel etkiler ile sınırlı değil. Yapacağın hareketler esnasında nefes egzersizi de uygulamış olacaksın. Bu sayede düzenli olarak nefes egzersizi de yaparak onun da olumlu etkilerinden yararlanacaksın. 

Yüz yogası egzersizlerine başlamadan önce dikkat etmen gerekenler

  • yuz-yogasi-nedirYüz egzersizleri sırasında cildinde krem veya serum gibi ürünler kullanmıyoruz. Burada dikkat etmen gereken şey ellerinin ve yüzünün temiz olduğundan emin olman. Yine de eğer çok kuru bir cilde sahipsen uygulama öncesinde cildini çok az nemlendirebilirsin. 
  • Yüz masajı sırasında yanında soğuk sıkım bir yağ bulundurmaya özen göster. Bu, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı veya avokado yağı olabilir. Hangisi senin cildine daha iyi geliyorsa onu tercih edebilirsin. Dilersen İyi Yaşa eğitmenlerinden Nihan Büyükaksu’nun ürünlerine de göz atabilirsin.
  • Egzersizleri uygularken bir aynadan yardım al. Bu çok önemli. Çünkü ayna karşısında olduğunda bir tarafa hareketleri uygularken diğer tarafı kırıştırmadığından emin olabilirsin. Aksi halde bir tarafı çalıştırırken öteki taraf bu durumdan olumsuz etkilenecektir.
  • Yaptığın egzersize ek olarak yeterli miktarda su tüketmen ve dengeli beslenmen süreci hızlandırır.
  • Yüz yogasından verim almak için hareketleri düzenli bir şekilde uygulaman gerekir.

Yüz yogasından alacağın etkiyi maksimize etmek istersen 14 Günlük Yüz Egzersizi Serisi‘ne göz atabilirsin. İddia ediyorum cildindeki değişimi gördükçe bu egzersizden vazgeçemeyeceksin!

yuz-yogas-nedir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!