İyi Yaşa

spor sonrası

Spor Sonrası Cilt Bakımı: 12 Adımda Sağlıklı ve Canlı Görün!

Spor yaptıktan sonra vücut ve cilt bakımına özen göstermek, cildinin sağlığını korumanın yanı sıra, sporun faydalarını en üst düzeye çıkarmak ve egzersiz sonrası cildinde oluşabilecek olumsuz etkileri önlemek adına büyük önem taşır. Bu nedenle, cildinin ve vücudunun sağlıklı ve canlı görünümünü sürdürebilmesi için spordan sonra uygun bir bakım rutini izlemen gerekir. İşte, spordan sonra cildine ve vücuduna gereken özeni göstermeni sağlayacak, etkili ve kullanışlı vücut ve cilt bakımı ipuçları:

1- Duş al

Spor sonrası terleyen vücudunu temizlemek için hızlıca bir duş al. Ilık su kullanarak ciltteki kir ve teri nazikçe temizle. Sıcak su yerine ılık su kullanarak cildinin doğal yağlarını koru.

2- Şampuan ve duş jeli seçimi

Spordan sonra cildini ve saçlarını temizlemek için nazik ve hipoalerjenik şampuan ve duş jelleri kullan. Cilt tipine uygun ürünler seçerek tahrişi önle. Doğal şampuan ve duş jeli cildin için en iyisi! Şifa dolu, harika kokan şampuan ve saç kremini kendin de yapabilirsin. Nasıl mı? İşte senin için hazırladığımız Atölye derslerinden Doğal Şampuan Yapımı ve Doğal Saç Kremi Yapımı videosu burada! 

3- Yüzünü yıka

Spor sonrası gözeneklerinin tıkanmasını önlemek için yüzünü temizleyici bir ürünle yıka. Cilt tipine uygun bir yüz temizleyici kullanarak, makyaj kalıntılarını ve kiri gider.

4- Nemlendir

Spor sonrası cildini nemlendirmeyi unutma. Cildine uygun bir nemlendirici kullanarak, kaybedilen nemi geri kazandır ve cildinin ihtiyacı olan besin maddelerini sağla.

5- Cilt bakım rutinini uygula

Spor sonrası cilt bakımı, günlük cilt bakım rutininin bir parçası olmalıdır. Yüz temizleyici ve nemlendiriciye ek olarak, tonik, serum ve göz kremini de kullanarak cildine daha derinlemesine bakım sağla.

6- Vücut nemlendiricisi kullan

Spor sonrası tüm vücuduna uygun bir vücut nemlendiricisi uygulayarak, cildinin elastikiyetini koru ve kuru bölgeleri nemlendir.

7- Masaj ve germe hareketleri

Spor sonrası kaslarının gevşemesine yardımcı olmak için mutlaka esneme hareketleri yapmalısın. İyi Yaşa’da kendi vücudunun ihtiyacı olacak birçok esneme videosu mevcut. Haydi hemen 9 Adımda Esnerken Güçlen serimize bir göz at ve kendi favorilerini oluştur! Esneme sonrası germe hareketleri ve hafif masaj uygula. Bu sayede kan dolaşımını hızlandırarak, cildinin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayabilirsin.

8- Bol su iç

Spor sonrası kaybedilen sıvıları yerine koymak için bol miktarda su tüket. Yeterli su içmek, cildinin nem dengesini sağlar ve detoksifikasyon sürecini hızlandırır.

9- Sağlıklı beslenme

Cilt ve vücut bakımını desteklemek için sağlıklı beslenme alışkanlıkları edin. Spor sonrası yeterli protein, vitamin ve mineral içeren besinler tüketerek, cilt sağlığını ve kasların iyileşme sürecini destekle. Antioksidan açısından zengin yiyecekler, cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır ve daha canlı görünmesini sağlar. Beslenmeyle ilgili hem birçok soruya cevap bulabileceğin hem de birbirinden lezzetli ve sağlıklı tarifler bulabileceğin Mutfak linki burada! 

10 – Uyku

Yeterli ve kaliteli uyku, vücudun kendini yenilemesi için önemlidir. Uyku süresince cilt hücreleri yeniden yapılanır ve kaslar onarılır. Bu nedenle, spordan sonra iyi bir gece uykusu alarak cilt ve vücut sağlığını koru. ‘Kaliteli uyku uyuyamıyorum, uyurken neden horluyorum?’gibi soruların varsa Uyku Hakkında Tüm Merak Edilenler burada! 

11- Giysi seçimi

Spor sonrası cildinin hızlıca kurumasına ve nefes almasına yardımcı olacak giysiler tercih et. Nem çekici ve hızlı kuruyan kumaşlar kullanarak, cildin tahriş olmasını ve terleme nedeniyle bakteri üremesini önle.

12- Makyajdan kaçın

Spor sonrası cildinin nefes almasına izin vermek için makyaj uygulamayı bir süre erteleyin. Eğer makyaj yapmak zorundaysan, hafif ve cilde zarar vermeyen ürünler tercih et.

Sonuç olarak, spordan sonra cilt ve vücut bakımına dikkat etmek, hem cildinin sağlığını korumaya yardımcı olur hem de sporun faydalarını en üst düzeye çıkarır. Yeterli su tüketimi, düzenli cilt bakımı, sağlıklı beslenme ve uyku alışkanlıkları ile cilt ve vücut sağlığını en iyi durumda tutabilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!