İyi Yaşa

motivasyon

Motivasyonu Artırma Yöntemleri Nelerdir?

meditasyon-yapmanin-faydalari

Motivasyonu korumak, ne kadar büyük veya küçük olursa olsun herhangi bir hedefe ulaşmak için belki de en değerli yardımcın olacak. 

İşler planlandığı gibi gitmediğinde cesaretinin kırılması normal ve pes etmek kolay – bunun farkındayız. Bu yüzden motivasyonu korumak ve ilerlemeye devam etmek, istediklerini yapabilmen için oldukça önemli ve motivasyonu korumanın anahtarı ise sadık kalabileceğin bir eylem planına sahip olmak. Bu plan, ulaşılabilir kısa vadeli ve daha zorlu ancak yine de ulaşılabilir uzun vadeli hedefleri beraber içermeli – aynı zamanda senin yapmaktan keyif aldığın aktivitelerle dolu olmalı! İyi Yaşa’da senin için oluşturulmuş Özel Serilere göz atarak keyif alacağın birçok konu bulacağına inanıyoruz. 

Fakat bazen hayat istediğimiz gibi gitmeyebilir ve motive olmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir – bunu çok iyi biliyoruz. Neyse ki bu durumla etkili şekilde başa çıkabilmek için çeşitli püf noktaları ve kanıtlanmış yöntemler bulunuyor, bu sayede en gereken zamanda en yoğun şekilde motive olma imkanına ulaşabilmeni sağlayabiliriz! 

Peki, bahsi geçen bu motivasyonu artırma yöntemleri nelerdir? İşte bu yazımda bu yöntemleri detaylandırmaya ve senin hedeflerine daha etkili varabilmene yardımcı olmaya çalışacağım! Sen de bu taktikleri hayatına entegre ettiğin zaman motivasyonunun yavaş yavaş daha sağlamlaştığını fark edecek ve belki de hayalini kurduğun şeyleri gerçekleştirebilme şansına erişeceksin!

Motivasyon Nasıl Artırılır?

Sen de aşağıda sayacağımız hayatını kolaylaştıracak, hedeflerine kolay ulaşmanı sağlayacak ve zinde, mutlu, etkin bir yaşam sürdürmeni sağlayacak değişiklikleri yaparak daha kolay motive olabilirsin! 🎆

 

  • Anlamlı hedefler belirle: Anlamlı hedefler belirlemek motivasyonu artırmak için harika bir yoldur – sana üzerinde çalışacağın bir konu verir ve hedefine ulaşmaya odaklanmanızı sağlar. Bu sayede tam olarak ne için, neden çalıştığını fark edebilecek ve motivasyonunun kırıldığı anlarda yeniden ayağa kalkabileceksin! 

 

  • Başarıyı görselleştir: Başarıyı görselleştirmek motivasyonu artırmak için güçlü bir araç olabilir. Kendini hedeflerine ulaşırken hayal etmek harekete geçmen ve ilerlemeye devam etmen için sana güven verebilir!

 

  • Küçük başarıları kutla: Küçük başarıları kutlamak motivasyonu korumanın harika bir yoludur. Küçük başarılardan sonra kendini ve ne istediğini tanımak ve bu doğrultuda ödüllendirmek, motivasyonunu korumana ve hedefine ulaşmaya odaklanmaya yardımcı olabilir. Elindeki işe başlarken kendine önceden planlanmış ödül aralıkları verebilir ve bu tarihlerde en sevdiğin yemeği yiyerek, kendine ufak hediyeler alarak sürecin geri kalanına daha motive olmayı deneyebilirsin! Dilersen senin için hazırladığımız Eti Lifalif ile Lezzetli ve Pratik Tariflere göz atarak başarılarını kutlayacağın rengarenk tarifleri deneyebilirsin! Tariflerde kullanacağın yulafın ne kadar faydalı olduğunu öğrenmek istersen de Yulafın Faydaları yazımıza bakmayı unutma!  

 

  • Sürece odaklan: Sonuç yerine hedefine ulaşma sürecine odaklanmak motivasyonunu korumaya yardımcı olabilir. Sonuç hakkında endişelenmek yerine hedefine ulaşmak için her gün ne yapman gerektiğine odaklanmaya çalış!

 

  • Ara ver: Düzenli molalar vermek motivasyonu korumak ve tükenmişlik yaşamamak için önemlidir. Molalar sana dinlenmek ve yeniden şarj olmak için zaman verir, böylece elindeki işlere rahatlamış ve önündeki zorlukları aşmaya hazır bir şekilde geri dönebilirsin. Mola verdiğin anlarda da motivasyonunu dinç tutmak istersen 9 Adımda Esnerken Güçlen serimiz ile esneklik ve farkındalık yaratabilirsin!  

 

enerji-arttirma

  • İnsanlarla bağlantı kur: Benzer hedefler için çalışan veya başarma ya çalıştığın şeyi başarmış insanlarla bağlantı kurmak, motivasyonunu korumak ve ilham almak için harika bir yol olabilir.
    Bu bağlantıları sosyal medya gibi platformlar üzerinden kurabileceğin gibi şehrinde yer alan kulüplere ve topluluklara başvurabilir, senin gibi düşünen insanlarla tanışma şansına erişebilirsin! Ama unutma ki İyi Yaşa olarak biz her zaman yanındayız 🙂  

 

  • Değişiklik yapın: Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak motivasyonunu korumanı zorlaştırabilir, bu nedenle arada bir hayatında bazı değişiklikler yapmaya çalış. Rutinini ve günlük görevlerini değiştir – veya kendini motive etmek için yeni bir şey dene! Eğer sen de kendine yeni bir hobi katmak veya yeni alışkanlıklar ile tanışmak istiyorsan İyi Yaşa Blog’unu takip edebilir ve ilgini çeken alanlara yönelebilirsin! Meditasyon yapmak senin için yeni bir alışkanlık değilse  Dans Meditasyonu serimizi deneyerek belki de kendine yeni bir rutin oluşturabilirsin! 

 

  • Amacını bul ve kendine nedenini hatırlat: Senden daha önemli, tutkulu olduğun bir konu bul ve yalnızca maddi kazanımlara odaklanmak yerine bu doğrultuda bir şeyler başarmak için çabalamaya uğraş. Belki aradığın tutkuyu yoga yapmakta bulursun diye senin için İyi Yaşa’daki tüm yoga derslerini buraya ekliyorum. 🙂 Uğruna çalıştığın kendinden daha büyük görkemli ve kalıcı bir şey olduğunu bilmek güçlü bir motivasyon kaynağı olabilir. Yaptığın şeyi neden yaptığını kendine hatırlatmak da işler zorlaştığında güçlü bir motivasyon kaynağı olacaktır.

 

  • Kendini ödüllendir: Aklındaki görevlere ve hedeflere doğru ilerleyen yolda dönüm noktalarına ulaştığında veya görevi tamamladığında kendini ödüllendirmek motivasyonunu korumanın bir başka harika yoludur. Başarılarını takdir et ve iyi yaptığın bir iş için kendini ödüllendir!

 

Unutma – planını oluştururken gerçekçi ve yönetilebilir olduğundan emin olmak her zaman avantajlı olacaktır, böylece işler planlandığın gibi gitmediğinde bunalmaz veya cesaretin kırılmaz. Büyük görevleri küçük görevlere böl ve her şeyi bir kerede halletmeye çalışmak yerine her seferinde atabileceğin bir adıma odaklan! 🏃‍♀️

 

Yazımı beğendin mi? Daha birçok içeriğe istediğin yerde, istediğin zaman ulaşmak için mobil uygulamamızı indirmeyi unutma! İyi yaşam dair yüzlerce bilgilendirici içeriklerimiz; App Store, Google Play ve Huawei App Gallery’de seni bekliyor. Hem de bir çoğu ücretsiz!

 

App: www.bit.ly/iyiyasaapp

Web: https://www.iyiyasa.com/

Instagram: https://www.instagram.com/iyiyasa.app/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!