İyi Yaşa

Kova Burcu Özellikleri

iyi yaşa app nedirSevecen, güler yüzlü ve bir o kadar da inatçı… Bu üç sıfat, Satürn ve Uranüs tarafından yönetilen Kova burcunu en iyi tanımlayan özellikler arasında yer alır. Bağımsızlığına düşkün ve toplumun iyiliğini gözeten bu insancıl burcu mercek altına almaya ne dersin? Hadi, hazır Kova ayına girmişken bu burcu daha yakından inceleyelim.

 Kova Ayı Nedir?

Kova ayı, 21 Ocak – 19 Şubat arasındaki dönem olarak adlandırılır. Bu dönem, özellikle de yeniayın etkili olduğu 21 Ocak tarihi, Kova burcu başta olmak üzere, Koç, Aslan ve Yay gibi ateş grubu burçlar üzerinde kendini hissettirir. Tabii bu dönem, doğum haritasında bu burçların konumlandığı ev ve temalardan ötürü de bayağı bir kişinin hayat akışını etkiler.

Kova Burcu Özellikleri

Dilersen tavsiyelere geçmeden önce, kısaca Kova burcunun karakteristik özelliklerinin üzerinden bir geçelim. Zodyak’ın 11. burcu olan Kovalar; sağduyulu, yardımsever ve bağımsızlığına düşkündür. Yönetici gezegenlerinin de etkisiyle gerektiğinde sabırlı gerektiğinde ise aykırıdır. Bu da onları oldukça farklı kılar.

Kova’nın temaları özellikle Satürn’den gelen ileri görüşlülük ve Uranüs’ten gelen yenilikçilikle ilişkilidir. Bu da 21 Ocak – 19 Şubat tarihlerinde gündemde olacak konuları az çok açıklamaktadır aslında. Kova ayı, yeni hedefler belirlemek ve bu hedefleri gerçekleştirmeye odaklanmak için uygun bir dönemdir. Peki ya bu ayda astrolojik enerjiden yararlanarak üretkenliğini artırmak ve Kova ayından maksimum verim almak için neler yapmalısın? 

İsteklerin net, hedeflerin spesifik olsun!

Kova burcu ileri görüşlüdür ve Kova ayı ilerleme sağlamak için en uygun dönem olabilir. İçinde bulunduğun ayın enerjisini isteklerini netleştirmek ve kendine spesifik hedefler belirlemek için kullanmanı öneririm. Hedef ve isteklerini daha ulaşılabilir hale getirmek için bunları daha küçük ve gerçekleştirilebilir görevlere ayırdığına emin ol. Hedeflerini belirlemekte zorlanıyorsan Oğlak Burcu Özellikleri blog yazımdaki Hedeflerini Belirle! başlığını okuyabilir ve hedef belirleme sürecini kolaylaştırabilirsin.

Düşünce yapını değiştir!

Düşünce yapını değiştir; yeni fikirleri yenilikçi bir bakış açısıyla benimse. Kova burcunun yeniliğin burcu olduğunu söylemiştim. Bu dönemde alışılmışın dışında yani Kova burçları gibi marjinal bir düşünce yapısıyla düşünmek iyi olabilir. Düşünce yapını sorunlara yeni ve yaratıcı çözümler bulacak şekilde değiştirmelisin. Kova ayı, verimliliğini artırmak amacıyla yeni yöntemler ve teknikler denemek için de harika bir zaman! Düşünce yapını değiştirmekte ve verimliliğini artırmakta zorlanıyorsan sana kesinlikle işine yarayacak bir öneriyle geldim. İyi Yaşa uygulamasının Farkındalık kategorisinde yer alan Temel Nefes Serisi  ve Güne Canlı Başlama Akışı meditasyonları ihtiyacın olduğunda verimliliğini artırmada sana destek olacak. Üstelik, Ocak ayı boyunca İyi Yaşa yıllık premium üyelik indirimli fiyatında. Sakın kaçırma!

Sosyalleşmekten ve İşbirliklerinden kaçınma!

Kova burcunun sosyal zekâsı, Kova ayında hepimize örnek olsun. Kova ayı, sosyal ilişkiler kurmak ve işbirlikleri yapmak için ideal bir zaman. Bu dönemde arkadaşlık ilişkilerini geliştirebilir ve serbest zamanını sosyalleşerek geçirebilirsin. Sosyalleşme etkinliğini arkadaşlık ekseninde bırakmayıp iş hayatına da taşımanı ayrıca öneriyorum. İş çevrenden yeni kişilerle iletişim kurabilir ve iş hayatında sosyalleşebilirsin. İşbirlikleri yapmak ve yeni projelere imza atmak için doğru bir dönemdeyiz. Doğru sosyal ilişkiler, özel hayatında ve işinde yeni bir dönem başlatacak ve başarıyı yakalamana yardımcı olacak. meditasyon-yapmanin-faydalari

Kendine odaklan ve başarını kutla!

Kova ayı getirdiği yenilikler ve yarattığı ilerleme ile enerjisi yüksek bir dönem. Bu dönemin enerjisi yanlış yönlendirildiğinde tükenmişlik sendromu gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, bu süreçte kendine odaklanman ve enerjini kendi istek ve ihtiyaçların doğrultusunda yönlendirmen çok önemli. İhtiyacın olduğunda bir mola verebilir ve bedenine odaklanabilirsin. Bedenini hareket ettirmek, özüne odaklanmak ve enerjini alevlendirmek için iyi bir yöntem. Tükenmiş hissettiğinde Merve Pudre’nin yönlendirmesiyle Dans Meditasyonu yapabilir ve özündeki enerjiyi hissedebilirsin.

Kova ayı seni kendine odaklanmaya ve başarını kutlamaya davet ediyor. Bu süreçte kendine odaklanarak öz benliğini keşfedeceğin gibi başarılarına bakmayı da unutma. Geçmişine yargılamak için değil hatalarından ders almak için bak, enerjini ve özsevgini koruyabildiğin her ânı başarı olarak değerlendir. Başarılarını kutla ve hatalarını yeni hedefler oluşturmada yol gösterici olarak kabul et.

Kova ayının etkileri, 21 Ocak’tan itibaren 19 Şubat tarihine kadar bizlerle. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmeni umuyorum. Verimli bir ay geçirmek için önerilerime kulak vermeyi unutma. İyi Yaşa, sağlıkla kal! 😊

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!