İyi Yaşa

gezegenler-burclar

Gezegenler ile Burçlar Arasındaki İlişki Nedir?

Gezegenler ile burçlar arasında ne gibi bir ilişki olduğunu hiç merak ettin mi? 

Hepimizin yaşadığı bu gezegen aslında ondan çok daha geniş bir sistemin parçası, bunu biliyoruz, fakat bu sistemin diğer üyelerinin bizim ve bu koca, yaşlı gezegenimizin üstünde önemli etkileri olduğunun da farkında mıyız? Hem de doğumumuzdan itibaren.

Gezegenimizin de içinde bulunduğu güneş sistemi, burçları direkt olarak etkilediği gibi birbirleriyle olan etkileşimlerinde de önemli bir role sahiptir ve güneşin üstlendiği bu rol bizim günlük hayatımızı doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla gezegenler ve hayatımızın ortasında bulunan burçlar arasındaki ilişki oldukça karmaşık bir yapıya sahip, ancak bunu anlamak hayatlarımız ve kaderimiz hakkında fikir edinmemize yardımcı olabilir. Gezegenler ve burçlar arasındaki ilişkiyi anlamak için öncelikle bu terimlerin ne anlama geldiğini anlamamız oldukça avantajlı olacaktır! Ayrıca Her hafta güncel olarak yayımlanan haftalık burç yorumlarından burcunun haftalık öngörülerini takip edebileceğinin notunu da düşelim.

Gezegen Nedir?

Gezegenler güneş sistemimizde Güneş’in yörüngesinde dönen gök cisimleridir. Hayatımızı başından itibaren etkileyen burçların da güneş sistemimiz ile yakın bir ilişkisi var. Zodyak burçları, gökyüzünü 12 bölüme ayıran 12 takımyıldız olarak tanımlanıyor. Bu 12 bölüm Güneş’in her ay her bir burçtan geçerken izlediği yolu temsil ediyor. Burcumuz, yaşamımız boyunca bizi farklı şekillerde etkileyen belirli kişilik özellikleri ve enerjilerle ilişkilendirilebiliyor.

Şimdi isterseniz gezegenler ve burçlar arasındaki ilişkiyi biraz daha derinden inceleyelim! 🌌

Gezegenler ile Burçların Arasındaki Bağlanı Nedir?

Gezegenler ve burçlar arasındaki ilişkinin temelinde gezegenlerin burçların özelliklerini ve karakterlerini etkilemesi yatıyor. Gezegenlerin birbirlerine ve doğum anındaki burçlara göre konumları, bir kişinin astrolojik haritasını belirler ve bu harita kişinin kişiliği ve yaşam yolu hakkında fikir edinmek için kullanılabilir. Her gezegen farklı özelliklere ve etkilere sahiptir ve farklı burçlarla etkileşime girdiklerinde farklı nitelikleri ortaya çıkarırlar. Örneğin, Mars gezegeni Zodyak’ın ilk burcu olan Koç burcunu etkiler.

Bu, o kişinin inanılmaz derecede bağımsız, cesur ve tutkulu olmasına yol açacaktır. Benzer şekilde, Venüs Terazi ile etkileşime girdiğinde, çekicilik, güzellik ve sevgi niteliklerini ortaya çıkarır.

Astrolojide tüm bu unsurlar bir araya gelerek kendilerine özgü bir doğum haritasına sahip benzersiz bir birey yaratır. Bu harita, bir kişinin davranışları ve yaşam yolu hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanılabilir – gezegenler ve burçlar arasındaki ilişki iç içe geçmiştir ve astrologların insanların kişilikleri ve yaşam yolları hakkında fikir edinmelerini sağlar.

Astroloji ve Gezegenlerin Bağlantısı

Burçlar ve astroloji ile ilgilenenler için ise gezegenler ve burçlar arasındaki ilişkiyi anlamak, doğru astrolojik okumalar için de oldukça önemlidir. Her gezegenin belirli burçları ve bu burçlar altında doğan insanları belirli şekillerde etkilediği düşünülmektedir. Astrologlar bu ilişkiyi anlayarak, doğum haritaları aracılığıyla bir bireyin kişiliği, potansiyeli ve kaderi hakkında fikir sahibi olabilirler. Bu nedenle, bir doğum haritasını etkili bir şekilde yorumlamak için bu ilişkiyi sağlam bir şekilde anlamak her astrolog adayı için önemlidir.

Yani özetle her gezegen, burçlara farklı nitelikler kazandırarak insanların kendilerini ve başkalarını daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir!

Peki kaç gezegen ve kaç burç var? Kısaca özetlemek gerekirse Gezegenler Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Zodyak Burçları Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık olarak sıralanabilir.

Her ne kadar bazıları Plüton’u cüce gezegen olarak kabul etse de! 

Bu 9, veya 8, gezegenin ve 12 burcun bizi farklı şekillerde etkileyen kendine has ve oldukça etkili özellikleri bulunuyor. Bu durum, basit bir hesap sayesinde 100’den fazla farklı kombinasyon olduğunu işaret ediyor. 🪐

Dolayısıyla eğer senin de gezegenler ve burçlar arasındaki ilişkiyi anlamaya dair bir talebin var ise yüzlerce farklı kombinasyonu araştırman gerekiyor! Neyse ki bu konuya ve ilişkilerin derinliğine dair onlarca kaliteli kaynak bulunuyor – dolayısıyla aradığın bilgiye ulaşman eskisinden çok daha kolay!

iyi Yaşa ile Burcunu Tanıiyi yaşa app nedir

Her hafta güncel olarak yayımlanan haftalık burç yorumlarından burcunun haftalık öngörülerini takip edebilirsin. İyi İyi Yaşa ile hayatına yenilik, farkındalık ve zindelik katmak isteyen herkesin faydalanabileceği ve yeni bir “sen” ile tanışabileceği bir platform! Aradığın şey her ne ise, hayatına hareket katmaktan meditatif metodlarla dinginliğe erişmeye, alanında uzman yazarlarımız tarafından yönetilen iyi yaşa blog sayesinde farkındalığını arttırmaktan sağlıklı bir diyete geçmeye kadar, İyi Yaşa Uygulaması senin hayattan istediklerini elde etmene yardımcı olacak yüzlerce içeriğe ev sahipliği yapıyor! 

İyi Yaşa’nın Favoriler özelliği sayesinde kendine özel bir alan oluşturabilirsin. Burada en sevdiğin dersleri favorilere ekleyerek videolara dilediğin anda tek tuşla ulaşabilirsin. Artık çok daha fazla kişi iyi yaşam’a adım atsın diye, 150 video ücretsiz! İyi Yaşa ailesinin bir üyesi olarak hayatına iyi yaşamı kat!  

Eğer sen de karakterini ve ruhunu besleyecek, beklentilerini karşılayacak yeni bir hayat tarzı ile tanışmak istiyorsan seni de aramıza bekliyoruz. İyi Yaşa’maya hazır mısın? 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!