İyi Yaşa

spor-yapmak

Düzenli Spor Yapmanın Vücuda Etkileri

pilates dersleriSağlıklı bir yaşam için düzenli olarak spor yapmanın önemi şüphesiz  herkes tarafından bilinen bir gerçek. Hatta bir önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi günlük egzersizlerimizi muhakkak sağlıklı bir beslenme planıyla desteklemeliyiz. Bütün bunlar, aşağı yukarı hepimizin aşina olduğu şeyler. Peki, düzenli spor yapan bir bireyin vücudunda ne gibi değişikliler olur? Hareketli ve spor dolu bir yaşamın vücuda olan katkıları nelerdir? Dilersen birlikte inceleyelim…

Düzenli Spor Yapmak

Düzenli spor yapmanın hem fiziksel hem de zihinsel olarak vücudumuza çeşitli faydaları vardır. Fiziksel olarak katkılarını kısaca inceleyecek olursak:

  • Daha güçlü akciğerler!

Yapılan araştırmalar, bir insanın günde ortalama 25 ila 30 bin arası nefes alıp verdiğini  ortaya koymaktadır. İçeriye alınan temiz hava, kan aracılığıyla organlara dağıtılarak yaşamın devamlılığı sağlanmış olur. Spor yapan bir bireyin nefes alışverişinin çok daha yoğun ve düzenli olduğu düşünülürse akciğerlerin çalışma kapasitesinin artacağını da kolaylıkla söyleyebiliriz. 

  • Kanser riskini azaltır!

Yapılan araştırmalara göre, düzenli egzersizi hayatının bir parçası haline getiren bireylerin kansere yakalanma riski azalıyor.

  • Özgüveni arttırır!

Çoğu birey, fiziksel görünümünden memnun olmadığı için özgüven sorunu yaşamaktadır. Düzenli sporla birlikte hem sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olunur hem de bu sayede bireyin özgüveni tazelenir. 

Düzenli spor yapmanın fiziksel faydaları, takdir edersin ki bunlarla sınırlı değil. Daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak istersen “Yeni Başlayanlar için Fitness” yazıma da göz gezdirebilirsin. 

Ayrıca İyi Yaşa’da sağlıklı bir yaşamın anahtarı niteliğinde zengin bir içerik kütüphanemiz mevcut.  Dilersen Fitness, Pilates ve Yoga derslerimizi inceleyebilirsin. 

Eğer bir spor geçmişim yok diyorsan spor serüvenine İyi Yaşa‘da bulunan başlangıç serileri ile başlayabilirsin. Yeni Başlayanlar için Yoga ve Yeni Başlayanlar için Fitness serileri seni zorlamayacak başlangıç seviyesi derslerden oluşuyor. Vücudunun spor yapmaya henüz alışmadığı için esneme egzersizleri de her zamankinden fazla önem taşıyor. Esneme Hareketleri serisine de bir göz atmanda fayda var. Eğer fitness ve yoga beni çok açmadı, ben daha farklı bir şey denemek istiyorum diyorsan da yine İyi Yaşa’da bulunan Pilates Serisine de göz atabilirsin.

Düzenli Egzersiz Yapmanın İpuçları

Kısa kısa listelerle birlikte vereceğim bu ipuçları, düzenli olarak spor yapman için sana hem motivasyon kaynağı olacak hem de spor yapmanın vücuduna olan etkilerini göreceksin.   

  • Müzik!

Araştırmalar, spor veya egzersiz esnasında müzik dinlemenin performansı %15’e kadar artırdığını ortaya koyuyor. Antrenmanlarında sana eşlik etmesi için hazırladığımız müzik listesine linke tıklayarak ulaşabilirsin. 

  • Daha güçlü bir beyin!

Biraz önce fiziksel faydalarından kısaca bahsetmiştik. Spor yapmanın zihinsel faydaları da en az fiziksel faydaları kadar çok ve önemli. Örnek vermek gerekirse kardiyo egzersizleri, yeni beyin hücrelerinin oluşmasına yardımcı olurken beyin gücünü ve aktivitelerini artırıyor. Ayrıca bu egzersizler, öğrenme ve hafızadan sorumlu beyin hücrelerini de aktif tutuyor. Spor yapmanın yanı sıra Meditasyon yapmak da beyin hücrelerini aktif ve canlı tutan bir yöntem. İyi Yaşa’da bulunan Farkındalık kategorisine bir göz at istersen. 

  • Kas yaparken yağ yak!

Vücudunda ne kadar çok kas kütlen varsa o oranda yağ yakarsın. Üstelik dinlenirken bile…  Bir başka deyişle yarım kilo kas yarım kilo yağa nazaran üç kat fazla kalori yakıyor. Vücut Ağırlığın ile Kas Yap ve En çok Yağ Yakan Kardiyo Egzersizleri sana bu konuda yardımcı olabilir. 

  • Verimliliğin artacak!

Düzenli egzersiz yaparak vücudundaki endorfin oranını artırabilir ve bu sayede hem gündelik yaşamında hem de iş hayatında daha verimli olabilirsin. 

  • Daha az hastalık!

Güçlü bir bağışıklık için düzenli ve sağlıklı bir beslenme kadar egzersizlerin de önemi vardır. Düzenli bir spor programını gündelik yaşamına dahil etmiş bir bireyin sporsuz yaşayanların aksine hastalıklara yakalanma riski oldukça düşüktür. Bağışıklık Kazanma ve Vücut Direncini Arttırma Serisi bu konuda sana yardımcı olabilecek çeşitli egzersizler barındırıyor. fitness

  • Çok daha iyi bir uyku!

Uyumakta sorun mu yaşıyorsun? Bunun için birçok çözüm olsa da bu çözümlerin belki de en faydalısı düzenli olarak spor yapmaktır. Egzersizler, hem zihinsel hem de fiziksel yükünü hafifleterek gece yatağına daha rahat girmeni sağlayacaktır. Uyku Öncesi Yoga Yoga ve Yin Yoga: Yumuşatıcı dersleri sana bu konuda yardımcı olabilir diye düşünüyorum. 

Düzenli egzersiz yapmanın vücuda olan pozitif etkilerini seninle paylaştık. Tabii egzersizlerin, insan vücudu ve ruhu için saymakla bitmeyecek faydaları mevcut. Bu kısa ama etkili bilgiler, umuyoruz ki seni spora ve iyi yaşama teşvik eder. 

iyi yaşa. app 

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşamı keşfetmeye hazır mısın? Bu ve benzeri daha birçok içeriğimize istediğin yerde istediğin zaman ulaşmak için İyi Yaşa mobil uygulamamızı indirmeyi sakın unutma! Fitness’tan yogaya sağlıklı beslenmeden meditasyona kadar eğlenceli ve bir o kadar da bilgilendirici içeriklerimiz; App Store, Google Play ve Huawei App Gallery’de seni bekliyor. İndirmek için linke tıklayabilirsin: www.bit.ly/iyiyasaapp

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!