İyi Yaşa

duzenli-spor-yapmanin-faydalari

Düzenli Spor Yapmanın 7 Yolu

fitnessGünlük hayat akışında “spor” bazen atlanabiliyor. Ancak sağlam bir düzen kurulduğunda bu bir hayat tarzı haline gelebilir. Düzenli spor yaptığında vücudunda endorfin salgısı artar. Dolayısıyla spor yapmak sana zaman geçtikçe daha fazla mutluluk verir. Haliyle bir süre sonra bu mutluluktan mahrum kalmak istemeyecek ve sporu ihmal etmeyeceksin. Fakat buna bir başlangıç gerek, sana vereceğimiz ipuçları ile sen de düzenli sporu hayatına dahil edebilirsin. Hazırsan başlayalım…

Düzenli Spor Yapmak Neden Önemlidir?

Hangi spor dalı olduğu fark etmeksizin, belli bir rutine oturmuş egzersizler, seni fiziki olarak daha güçlü hale getirirken hayatına da çeşitli pozitif etkiler katar. Önemli olan düzenli olarak hareket etmen ve bu noktada koyduğun hedeflere ulaşabilmen. Burada şuna da değinelim; “düzenli spor yapmak nedir?” sorusu sorulduğunda katı kurallara sahip ağır egzersizler akla gelebiliyor. Sen de böyle düşünüyorsan hemen bu kanıyı yıkmalısın. Düzenli egzersiz yapman demek bu egzersizlerin profesyonel seviyede olması gerektiği anlamına gelmez. Kendi seviyene göre bir rutin oluşturup ona bağlı kalman yeterli olacaktır. 

Düzenli Sporun Faydaları Nelerdir?

duzenli-spor-yapmanin-faydalari Düzenli egzersizler; en başta gülme kaslarını geliştirir. Yani stresi minimuma indirir ve mutluluğu arttırır. Gün içinde yaşadığın küçük problemlerden uzaklaşmak için harekete geçmek yararlı ve etkili bir yöntem olacaktır. Düzenli spor yapma programı geliştirdiğinde dayanıklılığın önemli ölçüde artar ve bunun yanında yağ yakımı ve kas gelişimi başlar. Vücudun, düzenli hareket ettiğinde daha esnek bir yapıya ulaşır, çoğu insanın yaşadığı bel, bacak ve sırt bölgelerindeki ağrılar azalır ve zamanla kaybolur. Düzenli spor yapmaya nereden başlayacağını bilemiyorsan, 7 günlük spor yapma programı senin için iyi bir başlangıç olabilir.

Egzersiz rutinlerinin fiziksel ve ruhsal sağlığa ek olarak uyku sağlığına da etki ettiği artık bilinen bir gerçek. Gün içinde enerjini verimli kullandığında, daha kaliteli bir uyku çekebilir, sabahları daha dinç uyanabilirsin. Dilersen uyumadan önce yapabileceğin Yin Yoga derslerine göz atabilir, yavaş ve dinlendirici hareketler ile nasıl daha rahatlamış bir bedene sahip olabileceğini keşfedebilirsin. 

Düzenli Spor Yapmak için 7 Farklı Yol

Düzenli egzersizin faydaları ilgini çektiyse sıra nasıl düzenli spor yapılır sorusuna geldi. Burada vereceğimiz önerilerden önce şunu belirtmekte fayda var; düzenli egzersizi duş almakla aynı kategoriye koymalısın. Nasıl ki her gün duş alıyorsun, egzersiz de her gün rutininde olmalı. Bu notu düştükten sonra sana düzenli olarak spor yapman için 7 yol önereceğiz;

  • İyi Yaşa App‘i Keşfet: Kaliteli ve odaklı spor içerikleri bulmak vaktini alıyorsa, İyi Yaşa platformu ile evde, parkta, tatilde ve istediğin her yerde, Türkiye’nin en güvenilir eğitmenleri ile hemen spor yapmaya başlayabilirsin! 2 hafta ücretsiz deneyebilir, birbirinden güzel ve etkili içerikleri keşfedebilirsin. Sevdiğin dersleri favorilere ekleyebilir, challenge’lara katılabilir ve iyi yaşam döngünü “İyi Yaşa” ile sürdürebilirsin. 
  • Yeni ve Farklı Dersler Dene: Barre Pilates, Dans Meditasyonu, Evde Kardiyo KickBoks, H.I.I.T. Workout, Jivamukti Yoga ve daha bir çok farklı, trend egzersiz türlerini İyi Yaşa sayesinde deneyimleyebilirsin. Evde spor yapmak hiç bu kadar zevkli olmamıştı, bana güvenebilirsin.
  • Spordan Önce Isınmayı Alışkanlık Haline Getir: Başarılı ve bozulmayan bir spor rutininin en önemli adımlarından biri de egzersiz öncesi vücudunu ısıtmak. Bu şekilde yapacağın egzersize daha iyi hazırlanabilirsin. Bu aynı zamanda yaralanmanın da önüne geçecektir. Yapacağın egzersizlerde zorlanmamak üzere esneme – germe hareketleriyle vücudunu günün sporuna hazır hale getirebilirsin. Aynı şekilde vücudunu ısıtmak zihninin de spora hazır hale gelmesini sağlar. Böylece spor başlangıcını da daha keyifli hale getirebilirsin. Esneme hareketlerini düzenli şekilde uygulayarak daha verimli antrenmanlar yapıp, daha güçlü ve direnci yüksek bir bedene sahip olabilirsin. pilates
  • Sahip Olduğun Alana Uygun Tercih Yap: İyi Yaşa ile evde rahatça yapabileceğin bir sürü farklı antrenman arasından kendine en uygun olanı seçebilirsin. Üstelik etkili ve verimli bir antrenman için ekipman kullanmana da gerek yok. Sadece vücut ağırlığını kullanarak evde veya dışarıda rahatça egzersiz yapabilir, bedenini harekete geçirebilirsin. 
  • Gerekli Ekipmanlara Yatırım Yap: Fit kalmak ve düzenli spor yapmak için bu en önemli maddelerden biri. Gerekli ekipmanları kullanarak spor yapmayı tercih ediyorsan yoga matı, koşu bandı, atlama ipi, dumbell setleri, direnç bandı ve pilates topu gibi ürünlere yatırım yapabilirsin. Ayrıca ekipman kullanarak uygulayabileceğin antrenmanlara ulaşmak için buraya tıklayabilirsin! Bir de motivasyonunu daha fazla yükseltebilmek için kendine şirin bir su matarası alabilirsin. 
  • Zaman Yönetimi Yap: Düzenli sporu hayatına dahil etmeye karar verdiysen, ilk zamanlarda hafif egzersizler ve kısa sürelerle başlaman iyi olacaktır. İlk gün için yarım saat ve  fazla zorlamayan bir egzersiz serisi seçebilirsin. Sonrasında spor süreni yavaş yavaş yükseltebilir ve vücudunu buna alıştırabilirsin. 
  • Motivasyon Değil Disipline Odaklan: Düzenli spor yapmanın en önemli maddesi disiplinli olmak. Motivasyon bir süre sonra yok olabilir fakat istikrarlı olmaya karar verdiysen ve disiplinli bir şekilde bu kararına uyarsan, hem fiziksel açıdan güçlenirsen hem de mental olarak kendine yatırım yapmış olursun. Zihnini ikna ettiğin sürece bedeninin yapamayacağı şey yok. Bu nedenle, spor yapmak için motive olmayı bekleme, kendine bir program oluştur ve düzenli bir şekilde uygula!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!