İyi Yaşa

Dolunay

Dolunay Nedir? Dolunay Etkileri Nelerdir?

Her ay gerçekleşen ve birçok kişinin ritüel yaptığı Dolunay, aslında Ay’ın Dünya’ya göre Güneş’e ters konumda olması durumudur. Ancak bu durum, kimileri için astronomik bir olaydan çok daha fazlası! 

DolunayHer ay farklı bir burçta Dolunay gerçekleşir. Bu dönemlerin genel olarak taşıdığı bir anlam olsa dahi Dolunay’ın gerçekleştiği burç, bu etkileri hangi alanlarda yaşayacağını belirler. Kimilerinin ritüel yaptığı ve bir şeylerin sonlanacağına inandığı bu dönem hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsun? Öyleyse yazının detaylarına geçelim!

Öneri: Astrolojide her bir faza ayrı bir anlam yüklenir. Yine de yoğun bir enerjinin açığa çıktığı ve etkilerinin en fazla gözlemlendiğinin düşünüldüğü dönemler genellikle Dolunay ve Yeni Ay olur. Dolunay yazımdan sonra dilersen yenilik ve başlangıç enerjisi taşıyan dönem hakkında bilgi sahibi olmak için Yeni Ay Nedir? Yeni Ay Etkileri Nelerdir? yazıma da bir göz atabilirsin.

Dolunay nedir?

DolunayGüneş ile Dünya arasında 180° açının oluştuğu bu Dolunay fazında Ay, en belirgin ve en parlak halindedir. Bir hafta öncesinden dahi uykusuzluk ve gerginlik gibi fark edilebilir etkileri ile baş gösteren Dolunay’ın üzerimizde daha birçok etkisi bulunur. Tamamlanma enerjisi taşıyan bu dönem hem kendin hem de çevren hakkında bazı konuların aydınlanması ve belirsizliklerin ortadan kalkması gibi anlamlar da taşır. Çoğunlukla bitiş ve sonlanma ile bağlantılı olan bu süreç yine de her zaman olumsuz değildir. Kimi zaman daha iyi şeylere ulaşabilmek adına bir şeylerin son bulması gerektiğini unutmaman gerek. Bu nedenle Yeni Ay’ı olumlu; Dolunay’ı ise olumsuz şekilde kodlaman doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Üstelik bu dönemi avantaja çevirmen de mümkün. Ay’ın bu fazı kişisel gelişimine odaklanabileceğin güzel bir sürece de işaret eder. Aynı zamanda detoks, arınma ve affetme gibi süreçler için de oldukça etkili bir zaman olacaktır.

Buna ek olarak; ayın evreleri ile yoga pratiğini de senkronize edebilirsin. Yin Yoga; Dolunay evresinde yapabileceğin, sana iyi gelecek bir  yoga türüdür.

Her ne kadar Dolunay yukarıda bahsettiğim temaları karşımıza çıkarıyor olsa dahi, bu konuda altını çizmem gereken bir detay daha mevcut. Eğer sen de Dolunay’ın gerçekleşeceği tarihleri takip ediyorsan veya edeceksen, Dolunay’ın hangi burçta gerçekleşeceğini de göz önünde bulundurman gerekir. Bunu bilmen, özellikle de yaşayacağın etkileri öngörmen ve süreci daha verimli bir şekilde yönetebilmen açısından oldukça faydalı olacaktır. Çünkü Dolunay, oluştuğu burcun özelliklerini taşır. Örneğin İkizler burcunda gerçekleşen bir Dolunay, yine bu burcun temalarını karşımıza getirecektir. Kendi burcun için baktığında bu durum, Dolunay’ın kaçıncı evinde gerçekleştiği ile yakından ilgilidir. 

Dolunay ritüeli

 meditasyonDolunay’ın gerçekleşeceği gün, bu etkiyi daha da verimli kullanabilmek adına birtakım ritüeller yapabilirsin. Bunun için ihtiyacın olan tek şey sensin. Tabii dilersen güzel bir atmosfer yaratabilmek adıma mumlar, kristaller ve tütsülerle daha loş bir ortam yaratabilirsin. Eğer mümkünse Ay’ın ışığını görebileceğin ve rahat olabileceğin sessiz bir ortama geçebilirsin. Ritüele başlamadan önce dilersen İyi Yaşa’da bulunan meditasyonlardan birini yaparak daha da gevşeyebilirsin. Bu konuda Merve Purde ile Şükran ve Şifa Meditasyonu‘nu denemeni tavsiye ederim. Buna ek olarak yapacağın kısa bir nefes egzersizi de ritüel enerjisine geçmeni kolaylaştıracak ve odağını daha rahat toparlayabileceksin. Dilersen bu süreçte Spotify’da bulunan ve Dolunay için hazırladığım şarkılar sana eşlik edebilir.

Şimdi ortam ve sen hazırsan ritüelin detaylarına geçelim!

Öncelikle Dolunay için uygulayabileceğin birçok ritüel bulunduğunu söyleyebilirim. Ancak şimdi anlatacağım yöntem ile işin özünde yatan şeyi seninle paylaşacağım. 

Dolunay’ın sonlandırmak, netleştirmek ve arınmak için en uygun zamanlardan biri olduğundan bahsetmiştim. Peki senin hayatından çıkarmak istediğin veya sonuçlanmasını beklediğin o şey ne? İlla yeni bir şeylere başlamak için niyet etmene gerek yok. Kendinde sevmediğin bir özelliği değiştirmek, sana iyi gelmeyen kişileri veya enerjileri hayatından çıkarmak da olabilir. Para blokajlarının kalkması, kaygılı ruh halinden kurtulmak istemen, borçların bitmesi veya içinde bulunduğun kötü bir durumun son bulması da olabilir. Aklına ne geliyorsa, “bu konunun çözülmesi imkansız!” demeden, bir kağıda yaz. Şifalandırmak ve kurtulmak istediğin her şeyi kağıda yazdıktan sonra, hazır hissettiğinde kağıdını yakabilirsin. Ardından, kağıdın küllerini gömebilir, rüzgarda savurabilir ya da bir su akıntısına bırakabilirsin. Daha şimdiden rahatlamış hissettin değil mi? Buna ek olarak, alacağın ılık bir duş ile ritüeli sonlandırabilirsin. 

 

2022 Dolunay Takvimi

Yeni Ay Tarihi Yeni Ay Saati Gerçekleştiği Burç
16 Mayıs 2022 07.13 Akrep
14 Haziran 2022 14.51 Yay
13 Temmuz 2022 21.37 Oğlak
12 Ağustos 2022 04.35 Kova
10 Eylül 2022 12.58 Balık
9 Ekim 2022 23.54 Koç
8 Kasım 2022 14.01 Boğa
8 Aralık 2022 07.07 İkizler

meditasyon-yapmanin-faydalari

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!