İyi Yaşa

akrep-burcu-simgesi

Akrep Burcu Özellikleri

iyi yaşa app nedirDuygusal, gizemli ve güçlü… Bu üç sıfat; Mars ve Plüton tarafından yönetilen Akrep burcunu en iyi tanımlayan özellikler arasında yer alır. Güçlü sezgilere sahip, hayatına alacağı kişiler konusunda seçici ve kimi zaman karanlık duygularından beslenebilen bu esrarengiz burcu mercek altına almaya ne dersin? Hadi, hazır Akrep ayına girmişken bu burcu daha yakından inceleyelim. 

Akrep ayı nedir?

Akrep ayı; 23 Ekim ile 22 Kasım arasındaki dönem olarak adlandırılır. Bu dönem, özellikle de yeni ayın etkili olduğu 25 Ekim 2022 tarihi, Akrep burcu başta olmak üzere; Boğa, Kova ve Aslan gibi diğer sabit burçlar üzerinde kendini hissettirir. Tabii bu dönem, doğum haritasında bu burçların konumlandığı ev ve temalardan ötürü de bayağı bir kişinin hayat akışını etkiler. 

Akrep burcu özellikleri

Dilersen tavsiyelere geçmeden önce, kısaca Akrep burcunun karakteristik özelliklerinin üzerinden bir geçelim. Zodyak’ın 8. burcu olan Akrepler; oldukça gizemli, çekici ve tutkuludur. Yönetici gezegenlerinin de etkisiyle hem gücü elinde bulundurmayı severler hem de gizemli bir havaya sahiptirler. Bu da onları oldukça etkileyici kılar. 

Akrep’in temaları özellikle de Plüto’dan gelen; mistik bir yaklaşım, ölüm, yeniden doğuş ve bilinçaltı ile ilişkilidir. Bu da aslında 23 Ekim – 22 Kasım tarihlerinde gündemde olacak konuları az çok açıklamaktadır aslında. Peki ya bu ayı verimli bir şekilde geçirmek için neler yapmalı?

1-Dönüşüme karşı koyma

Akrepler her ne kadar yeniliklerden ve sürprizlerden hoşlansalar dahi, taşıdıkları sabitlik enerjisi ile konfor alanında yaşamayı severler. Ancak Akrep ayı, bu dönüşüm enerjisini beraberinde getirecektir. Özellikle de 25 Ekim 2022’de yine aynı burçta yaşanacak olan yeni ay, köklü değişimlere karşı koyulmaması gereken bir sürece işaret ediyor olabilir. Bu dönem, küllerinden doğma vakti ve atacağın adımlar, daha iyi bir sen’i ortaya çıkaracak etkilere sahip. Yine de başlama gücünü kendinde bulamıyorsan konu, ateş elementinin düşük olması ile ilgili olabilir. Bunun için “Ateş Elementi Nedir?” bloguna ve İyi Yaşa’daki Element Yoga Serisi’nden Ateş Elementi videosuna göz atabilirsin. Sadece 7 gün boyunca düzenli olarak uygulayacağın bu ders ile hayatında büyük bir fark yaratabilirsin. 

2-İçine dön

Günlük hayatın koşuşturması, güç sahibi olma isteğin ve hırsların seni daha çok çalışmaya itiyor olabilir. Ancak bu hengamede gerçekte ne istediğini, nasıl hissettiğini ve ne düşündüğünü görmezden geliyor olabilirsin. İçine dönmediğin bu süreç de gelecekte yaşayabileceğin birtakım sorunların habercisi olabilir. Bu nedenle en kısa sürede bunun farkına varıp harekete geçmelisin. Yine de bu yolda büyük adımlar atmana gerek yok. Belirlediğin bir rutinde meditasyon yapmak dahi sana çok iyi gelecektir. Dilersen ilk olarak, bu koşuşturmadan sıyrılmanı sağlayacak ve sana her an bir yarış içerisinde olmadığını fark ettirecek bir ders ile başlayabilirsin. Bunun için; Merve Purde ile Stresten Arınma Meditasyonu veya Zuhal Özyurt ile 15 Dakikada Stresten Arınma Meditasyonu derslerini deneyebilirsin. Üstelik her seviyeye uygun ve uzun olmayan bu videolara İyi Yaşa’da bulunan “Farkındalık” kategorisi üzerinden de ulaşabilirsin.

3-Tutkularını keşfet

Akrep burçlarının her konuda oldukça tutkulu olduğunu biliyoruz. Ancak, yeniliklerden hoşlanan ve herkesin kendisine ayak uydurmasını bekleyen Akreplere kötü bir haberimiz var. Seninle aynı fikirde olmayan veya aynı aktiviteyi yapmak istemeyen kişileri hayatından çıkararak bir yere varamazsın. Evet, sevdiğin kişilerle vakti geçirmek ve keşifler yapmayı seviyor olabilirsin. Ancak her an herkesin sana ayak uydurmasını beklemen de bencillik olur. Bu nedenle tek başına da güzel zaman geçirebileceğin hobiler edinmeni önerebilirim. Üstelik tek başına geçireceğin vakitlerin de oldukça keyifli olabileceğini görmek için de güzel bir fırsat olacaktır. Bunun için yeni tabaklar denemeye ne dersin, üstelik sıradan olmadan? Öyleyse hem farklı hem de sağlıklı alternatifleri keşfetmek için İyi Yaşa Mutfak’a bekleniyorsun. Karabuğday Tabanlı Sebzeli Kiş iyi bir başlangıç olabilir mi? 🙂 

4-Yenilik merakını sağlıklı yaşamdan yana kullan meditasyon-yapmanin-faydalari

Yenilikçi ruhunu ve merakını sağlıklı bir yaşam için kullanmaya ne dersin? Biliyorum, her an her yerde spor yapabilmeni sağlayacak bir uygulama artık senin için yeni bir haber değil. Muhtemelen sen de çoktan spor salonlarını terk edip bu düzene geçtin. Yine de bu konuda sana sunabileceğim birkaç yenilik hala var 🙂 Mesela, dans ederek kilo vermeye ne dersin? İyi Yaşa ile alışılmış derslerin aksine birbirinden farklı ve etkili içeriklere rastlamak mümkün. İyi Yaşa Original: Hopi Oldies but Goldies Serisi ile spor anlayışına yeni bir soluk gelecek. 

Sağlıklı yaşam dendiğinde aklına sadece spor gelmesin. Entegre şekilde bir beslenme düzenine sahip olmak da çok önemli. Ancak yenilikçi ruhunuzun klasik bir beslenme düzenine sığmayacağını da biliyorum. Bunun için yeni beslenme türlerini keşfetmeye ne dersin? 7 Beslenme Türünü Keşfet serisinin kendine en uygun olanını seçmeni kolaylaştıracağından şüphem yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!