İyi Yaşa

6 Adımda Daha Hızlı Uzayan Saçlar

Hızlı Uzayan Saçlar için Neler Yapabilirsin?

Haftalar, aylar hatta yıllar geçiyor ancak saçların bir türlü istediğin hızda uzamıyor mu? Genetik özelliklerinden kaynaklı olarak, yeterli bakım uygulanmadığı için veya bunlara benzer sebeplerden ötürü saçların yavaş uzuyor olabilir. Saçlarının yavaş uzaması her ne sebepten kaynaklanıyor olursa olsun saçlarını daha hızlı uzamaya teşvik edecek yöntemler bulunuyor. Gel, saçlarının daha hızlı uzaması için deneyebileceğin yöntemleri senin için hazırladığım 6 adımlı rehber ile yakından inceleyelim.

Saçının dökülmesini engellemek, kırılmasını azaltmak, sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin.

  1. Beslenmene odaklan!

6 Adımda Daha Hızlı Uzayan Saçlar rehberinin ilk adımı olarak beslenmene odaklanmanı öneriyorum. Kendine vitamin ve mineraller açısından zengin bir beslenme rutini oluşturman saçlarının sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca hızlı uzayan sağlıklı saçlar için gerekli olan bazı temel besinleri seninle paylaşmak istiyorum.

Protein: Saç yüksek oranda proteinden oluşmaktadır. Bu nedenle, eğer saçlarının hızlı uzamasını istiyorsan beslenme rutininde proteine yer vermek çok önemlidir. Protein açısından zengin besinler arasında yağsız et, balık, yumurta ve fasulye bulunur.

B Vitamini: B vitamini veya biyotin, sağlıklı bir şekilde saç uzatmak için gerekli olan bir vitamindir. Saçların için gereken biyotini yumurta, fındık ve kepekli tahıllar gibi gıdalardan edinebilirsin.

A ve C Vitaminleri: Bu vitaminler, saç derisini nemli tutmaya yardımcı olan doğal yağ olan sebum üretimini desteklemeye yardımcı olur. A vitamini kaynakları arasında havuç, tatlı patates ve ıspanak bulunurken; portakal ve mandalina gibi turunçgiller C vitamini bakımından zengindir.

  1. Takviye kullan!

Saçlarının daha hızlı uzaması için beslenme ile birlikte çeşitli takviyeler de kullanabilirsin. Bu takviyeler biyotin ve kolajen içermelidir. Beslenme rutinine biyotini yeterince dahil edemiyorsan takviye olarak almak saçlarının uzamasını hızlandıracaktır. Kolajen takviyesi ise saç derini onararak saçlarında sağlıklı uzamayı kolaylaştıracaktır. Biyotin ve kolajen saçın ana maddesi olan keratini oluşturan bileşenlerdir. Bu nedenle, saçın için ayrı ayrı biyotin veya kolajen takviyeleri kullanabileceğin gibi keratin bakımı da etkili olacaktır.

  1. Saç derine masaj yap!

6 Adımda Daha Hızlı Uzayan Saçlar rehberinin üçüncü adımı olarak saç derine masaj yapmanı öneriyorum. Saç derine masaj yaptığında bölgede kan akışını artar bu da saç köklerinin uyarılmasına yardımcı olur. Her gün birkaç dakika kafa derine nazikçe masaj yapmak saçlarının uzamasını hızlandıracaktır. Saç derine masaj yapmak için parmaklarını veya bir kafa derisi masaj aleti kullanabilirsin.

  1. Saçlarını koru!

Saçlarını korumak ve hasar almasını engellemek saçlarının uzamasını hızlandıracaktır. Saçlarını hasardan korumanı sağlayacak birkaç önerimi seninle paylaşmak istiyorum.

İlk olarak saçlarını şekillendirirken ısı kullanımından kaçınmanı öneriyorum. Yüksek ısı saçlarına zarar verebilir ve saçlarını kırılmaya daha yatkın hale getirebilir. Düzleştirici ve maşa gibi ısıyla şekillendirme araçlarını mümkün olduğunca kullanmaktan kaçınmalısın.

İkinci olarak ise seyrek dişli bir tarak kullanmanı öneriyorum. Sık dişli taraklar saçındaki düğümleri açmaya çalışırken saçlarının kırılmasına sebep olacaktır. Seyrek dişli tarak kullanımı saç kırılmalarını en aza indirger.

Son olarak ise saçlarını boya ve benzeri kimyasal işlemlere sıkça maruz bırakmamanı öneririm. Bu işlemler saçlarını yıpratarak uzamasını yavaşlatacaktır.

  1. Saçlarını düzenli olarak kestir!

Kulağa mantıklı gelmese de saçları düzenli olarak kesmek veya kestirmek aslında saçları daha hızlı uzamaya teşvik etmeye yardımcı olabilir. Saç uçlarında kırıklar veya saçlarda kimyasal hasar olduğunda saçlar olduğundan daha kısa veya cılız görünebilir. Saçlarının uçlarını keserek kırılmayı önleyebilir ve saçlarının daha hızlı uzamasına yardımcı olabilirsin.

  1. Doğal bileşenlerden faydalan!

Son olarak, saç uzatma konusunda hatırı sayılır doğal bileşenler olan biberiye yağını ve Hint yağını kullanmanı öneririm. Biberiye yağı, kıl köklerini besler, saç derisini iyileştirir ve saçın daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Hint yağı ise nemlendirici özelliğiyle saç derisini beslerken saç uçlarını korur. Bu iki yağı saç bakım rutinine ekleyerek saç uzama hızını artırabilirsin.

Bonus😊 7. Sabırlı ol!

6 Adımda Daha Hızlı Uzayan Saçlar rehberini tamamladık ancak senin için rehbere bir adım daha eklemek istiyorum: sabırlı olmak. Saç uzatmak söz konusu olduğunda sabırlı olmak önemlidir. Daha hızlı uzamayı teşvik etmek için yapabileceğin birkaç şey olsa da bunun bir gecede olmayacağını unutmamalısın. Sabırlı ol ve 6 adımlık rehbere sadık kal. Sonuçlarına inanamayacaksın! Ne diyorduk: İyi Yaşa, sağlıkla kal!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Fitnessdan yogaya, meditasyondan farkındalığa alanında en iyi eğitmenlerin buluştuğu İyi Yaşa’ya hemen üye ol!

İyi Yaşa Bülten

İndirimlerden ve yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize abone ol!